Το θανατηφόρο βακτήριο Ecoli εντοπίστηκε στο νερό της Ηγουμενίτσας Έγγραφο ντοκουμέντο. Γνώριζαν και σιωπούσαν Μήτσης - Γεωργόπουλος;

Το θανατηφόρο βακτήριο Ecoli εντοπίστηκε στο νερό της Ηγουμενίτσας
Έγγραφο ντοκουμέντο.
Γνώριζαν και σιωπούσαν Μήτσης - Γεωργόπουλος;


Το επικίνδυνο βακτήριο Ecoli, που το 2011 είχε προκαλέσει την επιδημία του αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου (ΗUS) που είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 30 ανθρώπους, και είχε προκαλέσει περισσότερα από 2.200 κρούσματα σε 12 χώρες, εντοπίστηκε στο νερό της Ηγουμενίτσας .

Άλλα στελέχη του E.coli προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ή άλλες λοιμώξεις.

Μπορείτε να κολλήσετε το βακτήριο E. coli με το να έλθετε σε επαφή με σωματίδια από τα περιττώματα ανθρώπων ή ζώων. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν πίνετε νερό ή καταναλώνετε τροφές που έχουν μολυνθεί.
Απαντώνται συχνά στα κόπρανα των ζώων και των ανθρώπων.

Η ανάλυση έγινε μετά από παραγγελία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, από το Γενικό Χημείο του Κράτους, σε δείγμα από το Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου, στις 28/4/2015.

Το επικίνδυνο βακτήριο Escherichia coli, εντοπίστηκε σε ποσοστό <4 cfu's/ml, με το νομοθετικό όριο να είναι 0.

Στο δείγμα έχουν ανιχνευθεί πάνω από το όριο και ολικά κολοβακτηριοειδή και ολικοί καλλιεργήσιμοι μικροοργανισμοί.




Το Ράδιο Ηγουμενίτσα, έχοντας τις πληροφορίες μέσα από την ΔΕΥΑΗ, έχει δημοσιεύσει επανειλημμένα από τον Δεκέμβριο του 2014 τις ανησυχίες του (Δείτε ΕΔΩ & ΕΔΩ & ΕΔΩ & ΕΔΩ & ΕΔΩ), καλώντας τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ και Αντιδήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Σωτήρη Μήτση, να ενημερώσει τους πολίτες για την ποιότητα του πόσιμου νερού στην Ηγουμενίτσα.

Τόσο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ όσο και ο ακριβοπληρωμένος manager της εταιρίας, απέφευγαν να απαντήσουν σε ένα "ανώνυμο" μπλοκ.
Μόνο μετά από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Κατσίλη, απάντησε ο Πρόεδρος κ. Μήτσης, στις 24/4/2015 (Δείτε ΕΔΩ) δηλώνοντας πως "ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Υ2/2600/2001, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΟΣΙΜΟ".

Απέφυγαν όμως να δημοσιεύσουν τις μικροβιολογικές & χημικές αναλύσεις δειγμάτων νερού από τουλάχιστον 8 σημεία δειγματοληψίας, όπως η νομοθεσία προβλέπει.

Το λόγω πλέον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη και η Εισαγγελέα Θεσπρωτίας, που θα πρέπει άμεσα, σήμερα, να παρέμβει.

Χαρακτηριστικό της αδιαφορίας του κ. Μήτση και του κ. Γεωργόπουλου, είναι το ότι, αν και έχουν ενημερωθεί από εχτές από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη, δεν έπραξαν τουλάχιστον το αυτονόητο.
Να ενημερώσουν δηλαδή τους Δημότες της Ηγουμενίτσας, ώστε να μην πίνουν νερό από το δίκτυο της ΔΕΥΑΗ.

Χημικοί με τους οποίους επικοινώνησε το Ράδιο Ηγουμενίτσα, έντρομοι, πραγματικά δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Η λύση που προτείνουν είναι να ζητηθεί από τον κόσμο να μην καταναλώνει το νερό για μία εβδομάδα, ώστε να γίνει υπερχλωρίαση, για να εξαφανιστεί το επικίνδυνο βακτήριο.

Υ.Γ. Σαν γονέας μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου, ο γράφων, άμεσα θα προβώ σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. 
Το θανατηφόρο βακτήριο Ecoli εντοπίστηκε στο νερό της Ηγουμενίτσας Έγγραφο ντοκουμέντο. Γνώριζαν και σιωπούσαν Μήτσης - Γεωργόπουλος; Το θανατηφόρο βακτήριο Ecoli εντοπίστηκε στο νερό της Ηγουμενίτσας  Έγγραφο ντοκουμέντο.  Γνώριζαν και σιωπούσαν Μήτσης - Γεωργόπουλος; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.