Ποσό θελκτική είναι η επίσκεψη στην Ηγουμενίτσα;

Είμαι ένας νέος άνθρωπος κάτοικος της Ηγουμενίτσας. 
Αφορμή να γράψω αυτό είναι μια συνομιλία που παρακολούθησα στο διαδίκτυο με κάποιον αντίστοιχο νεαρό το πως θα ήθελε να είναι η πόλη του. 
Μέσα στα γενικότερα σχόλια ακούστηκαν διάφορες φωνές .... ακόμα και φωνές ανθρώπων που κρίνουν με τις αποφάσεις τους τις ζωές και την καλυτέρευση της καθημερινότητας μας. 
Λαϊκή κατανάλωση θα έλεγα εγώ. 
Επειδή κουραστήκαμε πλέον ο καθένας σας να ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον κτλ. 
Δηλαδή μια φταίει ο Δήμος...μια η Περιφέρεια....μια ο ΟΛΗΓ... 
Παρακάτω σας παραθέτω κάποιες φωτογραφίες μπας και σκεφτείτε τα αυτονόητα πλέον... 

1. Καλλωπίστε επιτέλους την είσοδο της πόλης από την Εγνατία βάζοντας και κάνα λουλουδάκι εκτός από το καθαρίζοντας τα ξερόχορτα ( εσείς οι αρμόδιοι πρέπει να γνωρίζετε άλλωστε ότι από κάτω υπάρχουν άπειρα ρυάκια με νερό που σκεπάσθηκαν με την κατασκευή του λιμανιού αν αυτό είναι το θέμα σας ( σε όσους φέρουν σαν υπεύθυνη την αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης)) 
2. Καθαρίστε από κάθε λογής εκδήλωση τις αφίσες (τα πανηγύρια δηλαδή γιατί οι άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες απουσιάζουν από το ρεπερτόριο) 
3. Φτιάξτε και βάψτε τις διαβάσεις για να κάνουμε εύκολη την πρόσβαση σε κάθε τύπου καροτσάκι. 
4.Βάλτε πινακίδες με τις παραλίες, τα λαογραφικά χωριά, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τ Γίτανα ( άλλωστε πως κάποιος τουρίστας να το γνωρίζει ότι υπάρχουν αν εμείς δεν τους το δείξουμε?) 
5.Καθαρίστε ή συμμορφώστε τους κατοίκους που δημιουργούν δυσκολίες στην καθημερινότητα όλων μας (άραγε από παίρνουν άδεια αυτοί που κλείνουν τα πεζοδρόμια με πάγκους από φρούτα, βάζουν μηχανάκια χαλασμένα για πάρκινγκ κτλ) 



6. Το καράβι που χρησιμοποιείται για κάθε εκδήλωση τι είναι τελικά? Χριστουγεννιάτικο στολίδι? Σήμα κατατεθέν του λιμανιού? (Αλήθεια θα μας πείτε πόσο στοιχίζει η μεταφορά του κάθε φορά από σημείο σε σημείο?) 
7.Διορθώστε τις περιφράξεις για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους ειδικότερα για τα μικρά παιδιά (αλήθεια τα κάγκελα που αφαιρέθηκαν από το παλιό τελωνείο χρησιμοποιήθηκαν κάπου?) 
8. Έχετε σκεφτεί ποτέ να προσθέσετε κάποια ακόμη διαζώματα εκεί που βρισκόταν παλιά το δημοτικό αναψυκτήριο και να γίνει ένα μικρό θεατράκι (στο χωριό Καρτέρι μάλλον κάποιοι το σκέφτηκαν μιας και υπάρχει κάτι αντίστοιχο). 
9. Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι οι προσωπικές και πολιτικές κόντρες δεν μας αφορούν αλλά θέλουμε να βρείτε λύσεις? 
10. Έχετε σκεφτεί να μοιραστεί ένας τουριστικός οδηγός της περιοχής στους τουρίστες που περνούν από το λιμάνι μας ώστε να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας και να γίνουν κάποιοι από αυτούς τουρίστες μας σε επόμενη εξόρμηση τους? 
11. Έχετε σκεφτεί να κάνετε μια προβολή των τοπικών προϊόντων και στην Ηγουμενίτσα? 
12. Έχετε σκεφτεί να δημιουργήσετε μια ομάδα που θα αναλάβει τα πολιτιστικά δρώμενα? 
13. Έχετε σκεφτεί να εκμεταλλευτείτε τους τοπικούς ανθρώπους χωρίς απαραίτητα να είναι ψηφοφόροι σας? 
14. Έχετε σκεφτεί να συνεργαστείτε με το λιμενικό και την αστυνομία για την προστασία των οδηγών, ειδικότερα την πρόληψη των νεότερων? 
15. ΈΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΈΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΊΜΑΣΤΕ Ο ΦΤΩΧΌΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ?
Με εκτίμηση
Ένας απλός πολίτης της Ηγουμενίτσας 


 
Ποσό θελκτική είναι η επίσκεψη στην Ηγουμενίτσα; Ποσό θελκτική είναι η επίσκεψη στην Ηγουμενίτσα; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2017 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΡΕΠΑΝΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.