Νέα πρόταση Τσίπρα για συμφωνία χωρίς ΔΝΤ

Νέα πρόταση Τσίπρα για συμφωνία χωρίς ΔΝΤ


Αίτημα για διετή συμφωνία (σ.σ. διετές δάνειο) με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους, υπέβαλε η κυβέρνηση ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως επιθυμεί λύση εντός ευρώ και παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Επί της ουσίας η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ζητά την απομάκρυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τους τρεις θεσμούς που δανείζουν την Ελλάδα και διαχειρίζονται το λεγόμενο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, δίχως ωστόσο να ξεκαθαρίζει τους όρους και τα ανταλλάγματα.

Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις Αθήνας-πιστωτών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο... παρά ένα της εκπνοής του προγράμματος στήριξης, τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με non paper του μεγάρου Μαξίμου, η κυβέρνηση πρότεινε σήμερα «διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους».

Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές όμως συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα διευκρινίζουν πως η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές:

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής».
Νέα πρόταση Τσίπρα για συμφωνία χωρίς ΔΝΤ  Νέα πρόταση Τσίπρα για συμφωνία χωρίς ΔΝΤ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 30, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.