Ηγουμενίτσα: «Πόλεμος» πλοιοκτητών, τιμολογιακές διαφορές και χρόνος μετακίνησης, έφεραν ενδιαφέροντα νούμερα το Πάσχα, στις πορθμειακές συνδέσεις με Κέρκυρα

 


27.195 επιβάτες, 5.711 Ι.Χ. και 188 λεωφορεία είναι τα νούμερα των μετακινήσεων από Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα την μεγάλη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα από την Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και το μεγάλο Σάββατο.

Μπορεί συνολικά σε σχέση με το Πάσχα του 2017, να σημειώνεται μια μικρή μείωση της τάξης του 4%, ωστόσο παρουσιάστηκε μια τεράστια διαφοροποίηση στις προτιμήσεις των επιβατών, καθώς το λιμάνι της Λευκίμμης σημείωσε αύξηση κατά 73%.

Πιο συγκεκριμένα:

Από Ηγουμενίτσα προς το λιμάνι της Κέρκυρας, μετακινήθηκαν 19.762 επιβάτες, 3.895 Ι.Χ και 130 λεωφορεία.

Από Ηγουμενίτσα προς το Λιμάνι της Λευκίμμης, μετακινήθηκαν 7.433 επιβάτες, 1.816 Ι.Χ., 58 λεωφορεία.

Η μεγάλη αύξηση στην κίνηση προς το λιμάνι της Λευκίμμης δεν είναι τυχαία καθώς ο επιχειρηματικός «πόλεμος» των πλοιοκτητών που έφερε μεγάλη μείωση της τιμής των ναύλων (μέχρι και 5 ευρώ το άτομο και 5 ευρώ το όχημα) και η αύξηση των δρομολογίων, σε συνδυασμό με τον μειωμένο χρόνο ταξιδιού σε σχέση με το λιμάνι της Κέρκυρας, ειχε ως αποτέλεσμα πολλοί από τους επισκέπτες του νησιού, να επιλέξουν το λιμάνι της Λευκίμμης.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, το Πάσχα του 2018 στο λιμάνι της Λευκίμμης έφθασαν 3.088 περισσότεροι επιβάτες, 886 περισσότερα οχήματα και 18 περισσότερα λεωφορεία.



Επίσης χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως για μια τετραμελή με όχημα το κόστος μεταφοράς τους στην Λευκίμμη μαζί με την επιστροφή τους στην Ηγουμενίτσα ήταν μόλις 60 ευρώ, ενώ για το λιμάνι της Κέρκυρας, η αντίστοιχη οικογένεια θα έπρεπε να πληρώσει περίπου 235 ευρώ, 175 ολόκληρα ευρώ παραπάνω, από ότι για Λευκίμμη.

Και ενώ αυτό θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί το νησί έχοντας 2 δυνατές πύλες εισόδου, το παιχνίδι πιθανών να χαθεί, καθώς το άθλιο οδικό δίκτυο από το νότο προς την μέση και βόρεια Κέρκυρα είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν εις διπλούν (και βάλε) όσο χρόνο γλίτωσαν επιλέγοντας Λευκίμμη αντί για Κέρκυρα.

Στα ενδιαφέροντα στοιχεία θα πρέπει σημειωθούν και τα εξής:

Αρκετοί επέλεξαν να αφήσουν τα οχήματα στην Ηγουμενίτσα, προσθέτοντας ένα επιπλέων πρόβλημα στις μειωμένες θέσεις στάθμευσης της πρωτεύουσας της Θεσπρωτίας.

Μειωμένες φαίνονται να ήταν οι οργανωμένες εκδρομές καθώς σε μικρό χρονικό διάστημα σημειώθηκε υψηλοτάτη πληρότητα στα καταλύματα του νησιού.

Βελτιωμένος ήταν ο χρόνος αναμονής εισόδου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφού τα έκτακτα μέτρα του κεντρικού λιμεναρχείου σε συνδυασμό με την καλύτερη οργάνωση που επέδειξαν οι εταιρείες και γραφεία έκδοσης εισιτηρίων, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει συνεχή και φυσιολογική ροή με εξαίρεση ορισμένες στιγμές την μεγάλη Παρασκευή και το πρωί του Μεγάλου Σάββατου.

Εκ διαμέτρου αντίθετα είναι τα στοιχεία για Παξούς, καθώς σημειώθηκε μείωση σχεδόν 30%, σε σχέση με το Πάσχα του 2017.


Ηγουμενίτσα: «Πόλεμος» πλοιοκτητών, τιμολογιακές διαφορές και χρόνος μετακίνησης, έφεραν ενδιαφέροντα νούμερα το Πάσχα, στις πορθμειακές συνδέσεις με Κέρκυρα Ηγουμενίτσα: «Πόλεμος» πλοιοκτητών, τιμολογιακές διαφορές και χρόνος μετακίνησης, έφεραν ενδιαφέροντα νούμερα το Πάσχα, στις πορθμειακές συνδέσεις με Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 17, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.