Επέστρεψαν στην Αλβανία δύο λεωφορεία με εργάτες γης λόγω κορωνοϊού

Επέστρεψαν στην Αλβανία δύο λεωφορεία με εργάτες γης λόγω κορωνοϊούΤα rapid test, που διεξάγει από χθες ο ΕΟΔΥ, στον συνοριακό σταθμό με την Αλβανία, στην Κακκαβιά - είναι ο μοναδικός που λειτουργεί - έχουν εντοπίσει εργάτες γης αλλά και άλλους Αλβανούς πολίτες, που επιχειρούν να περάσουν στην χώρα, με τον χαρακτηρισμό «αρνητικό», στο απαιτούμενο μοριακό τεστ με το οποίο είναι εφοδιασμένοι.

Μέχρι στιγμής, δύο αλβανικά λεωφορεία, με περίπου 50 εργάτες γης, γύρισαν πίσω στην Αλβανία, καθώς το rapid test, έδειξε θετικούς κάποιους από τους επιβαίνοντες σε αυτά, αν και τα έγγραφα με τα τεστ που είχαν μαζί τους έγραφαν ότι είναι αρνητικά. Πρόκειται για Αλβανούς πολίτες οι οποίοι δηλώνουν εργάτες γης και έχουν προορισμό διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Πέλλα, Αγρίνιο, Σπάρτη, Σητεία.

Μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου στην Κακκαβιά, ο ΕΟΔΥ έκανε μοριακό τεστ σε όσους εισέρχονταν στην Ελλάδα. Όμως, δεν υπήρχε η άμεση δυνατότητα να εξεταστεί εάν στα έγγραφα των Αλβανών, το αποτέλεσμα, «αρνητικό» ήταν αληθές. Να σημειωθεί πως τα τέστ που εφοδιάζονται οι Αλβανοί, είναι από πιστοποιημένα εργαστήρια, φέρουν γραμμωτό κώδικα, οπότε εξετάζεται η γνησιότητα τους, όμως υπάρχει η αμφισβήτηση στο αναγραφόμενο αποτέλεσμα. Επίσης, κανένας δεν γνωρίζει, εάν όσοι εισέρχονται στην χώρα τηρούν την 7ημερη καραντίνα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.
Επέστρεψαν στην Αλβανία δύο λεωφορεία με εργάτες γης λόγω κορωνοϊού Επέστρεψαν στην Αλβανία δύο λεωφορεία με εργάτες γης λόγω κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-up

Σελίδες