Η Ομοσπονδία Μουργκάνας για το κλείσιμο της ΕΤΕ Φιλιατών

Η Ομοσπονδία Μουργκάνας για το κλείσιμο της ΕΤΕ Φιλιατών



Κύριε Υφυπουργέ, 
Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας είναι μεταξύ των 41 υποκαταστημάτων της τράπεζας για τα οποία η διοίκηση της Εθνικής προγραμματίζει τη παύση λειτουργία τους. 
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας.
Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας είναι το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα σε όλο τον Δήμο Φιλιατών, εξυπηρετώντας 47 κοινότητες και 25 συνοικισμούς.
Καθώς επίσης τα 20 και πλέον χωριά και οικισμούς της ιστορικής και παραμεθόριας περιοχής της Μουργκάνας. 
Η μεγάλη πλειοψηφία των χωριών μας δεν εξυπηρετείται από δημόσια συγκοινωνία και οι κάτοικοι αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν ταξί ή Ι.Χ. 
Η μετάβαση προς και από τα υποκαταστήματα της Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων θα σημάνει σημαντική οικονομική επιβάρυνση . 
Η χρήση του διαδικτύου για την πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών είναι αδύνατη για τους περισσότερους ηλικιωμένους και ούτως ή άλλως δυσχερής λόγω της κατάστασης του δικτύου τηλεπικοινωνιών σε απομακρυσμένες κοινότητες και οικισμούς. 
Το σφράγισμα της μοναδικής τράπεζας στη περιοχή μας με τέτοια γεωγραφικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά θα είναι σοβαρό πλήγμα στην καθημερινότητα των κατοίκων και θα εντείνει την κοινωνική και οικονομική απομόνωση έπειτα από τη δεκαετή και πλέον δοκιμασία και αποδυνάμωση της ιστορικής Μουργκάνας. 
Θα επιφέρει δε το κλείσιμο της και ένα επιπρόσθετο ‘’κίνητρο ‘’ επιστροφής πολλών ηλικιωμένων στο αστικά κέντρα και κυρίως την Αθήνα με ότι συνεπάγεται αυτό για την πανδημία που εξελίσσεται για άγνωστο χρόνο ακόμα. 
Η Ομοσπονδία Μουργκάνας αντιπροσωπεύει τους απόδημους των ιστορικών χωριών. 
Από το 1982 έχει στη δύναμη της 25 πρωτοβάθμια Σωματεία (Αδελφότητες) αποδήμων από την περιοχή του ορεινού όγκου Μουργκάνας της Επαρχίας Φιλιατών. 
Η Ομοσπονδία μας έχει πλούσια δράση στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα . 
Απευθύνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες Μουργκανιώτες . 
Με το χορευτικό και τη χορωδία μας-γνωστή σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό- χορεύουμε και τραγουδάμε, συγκινούμε και θεραπεύουμε οφθαλμούς, ώτα και συνειδήσεις για τη διαφύλαξη του τόπου μας και την ανάδειξη των πλούσιων παραδόσεων μας.
Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες να συνεχίσει να λειτουργεί και στο μέλλον, όπως λειτουργεί σήμερα. 
Είναι σκόπιμη η λειτουργία του για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς.

Αθήνα 20/11/2020
Ο Πρόεδρος – Αλέξης Τσέκας 
Ο Γραμματέας – Δημήτρης Κανακόπουλος
Η Ομοσπονδία Μουργκάνας για το κλείσιμο της ΕΤΕ Φιλιατών Η Ομοσπονδία Μουργκάνας για το κλείσιμο της ΕΤΕ Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.