Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων το Δημοτικό Συμβούλιο ΗγουμενίτσαςΨΗΦΙΣΜΑ
Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας
για την στήριξη των Αγροτών και των Κτηνοτρόφων
του Νομού Θεσπρωτίας
(ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. αρ. 22/2022)
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας αποδεχόμενο το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Κινητοποιήσεων Αγροτών και Κτηνοτροφών Νομού Θεσπρωτίας για στήριξη και μετά από διαλογική συζήτηση ομόφωνα αποφασίζει:
Δηλώνει την συμπαράσταση του στον αγώνα που δίνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας και ζητά να:
- μειωθεί το κόστος παραγωγής, λαμβάνοντας η Κυβέρνηση τα απαραίτητα μέτρα, για αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, επιδότηση ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και τα εφόδια, κατάργηση του Φ.Π.Α στα μέσα και τα εφόδια και σε βασικά είδη.
- εξασφαλίζεται η προστασία τους από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
- εφαρμοστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές που να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν το εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες