Με άρωμα Θεσπρωτίας η πρώτη ΕλληνοΚυπριακή επιστημονική ομάδα για την προωρότητα

Με άρωμα Θεσπρωτίας η πρώτη ΕλληνοΚυπριακή επιστημονική ομάδα για την προωρότητα


Ένα ιδιαίτερο γεγονός για γονείς πρόωρων νεογνών, ξεκινά φέτος, με την 1η Ελληνοκυπριακή συνεργασία ειδικών, με πρώτη συνάντηση στην Λευκωσία στις 25 Νοεμβρίου. 
Σκοπός του εγχειρήματος είναι η ενδυνάμωση/εκπαίδευση των γονέων πρόωρων νεογνών για την ομαλή μετάβαση από την εντατική στο σπίτι και η επιμόρφωση τους, για θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη των πρόωρων παιδιών με έμφαση στα σύγχρονα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Φροντίδας του EFCNI.

Στην επιστημονική επιτροπή ανήκει και ο συντοπίτης μας Λογοθεραπευτής Τάσος Μώκας.

Το εγχείρημα που είναι μοναδικό στην Ελλάδα και την Κύπρο, αποσκοπεί στην ενημέρωση, τη φροντίδα υγείας, όπως και την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών καθημερινότητας αυτών των παιδιών και του γονιών τους.
Σύμφωνα με τις στατιστικές, τα πρόωρα νεογνά είναι περίπου το 15% των νέων γεννήσεων και τα τελευταία χρόνια απασχολεί έντονα τους ειδικούς ως προς την φροντίδα τους.
Η πρώτη ενημερωτική συζήτηση/εκπαίδευση ξεκινά με την αιγίδα του EFCNI, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αλλά και την θερμοκοιτίδα αγάπης.
Με άρωμα Θεσπρωτίας η πρώτη ΕλληνοΚυπριακή επιστημονική ομάδα για την προωρότητα Με άρωμα Θεσπρωτίας η πρώτη ΕλληνοΚυπριακή επιστημονική ομάδα για την προωρότητα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 29, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.