Ας μιλήσουμε για αυτοδιοίκηση | Του Γιώργου Β. Ντάνη

Ας μιλήσουμε για αυτοδιοίκηση | Του Γιώργου Β. Ντάνη



ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΝΗΣ
του Βασιλείου και της Ευγενίας
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ “ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ”
Υποψήφιος Δήμαρχος ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΩΛΟΣ


Φυσικά και δεν παρουσιάζομαι πρώτη φορά στη δημόσια σφαίρα.
Γνωρίζει κάθε αντικειμενικός παρατηρητής των τοπικών τεκταινόμενων ότι επί χρόνια σχολιάζω με νηφαλιότητα και τεκμηρίωση τοπικά θέματα και άλλα γενικότερου ενδιαφέροντος με έμφαση στην κοινωνική ζωή και την τοπική ανάπτυξη.
Είναι καιρός να αρχίσει συγκροτημένα ο προβληματισμός, η κατάθεση θέσεων, απόψεων και προγραμμάτων από τους συνδυασμούς, αλλά και από υποψήφιους, σε ζητήματα που θεωρούν ότι έχουν λόγο να παραθέσουν τις σκέψεις τους.
Με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 3852/2010) «Καλλικράτης» και με τις τελευταίες τροποποιήσεις του, δίνεται η δυνατότητα σε δεκάδες υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους ανά συνδυασμό, να διεκδικήσουν την συμμετοχή και φυσικά την Εκλογή τους.
Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να υπάρξει μια ουσιαστική παράθεση θέσεων και αντιλήψεων, κρίνεται σκόπιμη η τεκμηριωμένη παράθεση προτάσεων και απόψεων. Ώστε οι πολίτες να διαμορφώσουν μια ορθή άποψη
Δεν θα απευθυνθώ με λόγια ποιητών και συγγραφέων μα ούτε και των αξιοσέβαστων φιλοσόφων.
Ήρθε η ώρα να καταθέσουμε συγκροτημένο λόγο.
Να κοιτάξουμε μπροστά, να βάλλουμε στόχους συγκεκριμένους, μετρήσιμους και με αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Βασική εκροή η κοινωνική ευημερία και η ανάπτυξη του τόπου μας.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΈΝΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Η δική μου βασική αρχή είναι ότι εφόσον υπάρχει το πλαίσιο που στοχεύει στη λειτουργία των Δήμων ως ισχυρές διοικητικές και αναπτυξιακές οντότητες, οι διοικήσεις τους πρέπει να σχεδιάζουν, να υλοποιούν και να ελέγχουν τη λειτουργία τους ώστε να είναι ικανοί οι δήμοι να συμβάλλουν στην προώθηση της ολοκληρωμένης τοπικής ανάπτυξης στην χωρική ενότητα αρμοδιότητάς τους. Αυτό σημαίνει αξιοποίηση πόρων, πρωταρχικά οι ανθρώπινοι πόροι και το ενδογενές δυναμικό, βελτίωση διαδικασιών, παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους κατοίκους και επισκέπτες, διαφανή διαχείριση των οικονομικών, συμμετοχή φορέων και πολιτών στη διαδικασία λήψης κρίσιμων αποφάσεων και πλήρη, τακτική, δημόσια λογοδοσία.
Οριζόντια αρχή μου, για όλες τις λειτουργίες του Δήμου είναι η αειφορία. Γι’ αυτό θα γίνει ιδιαίτερη στόχευση ώστε να εφαρμοστούν πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον.
Θεωρώ επίσης ότι στη σύγχρονη πραγματικότητα η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση έχει αυξημένο ρόλο για την κοινωνική συνοχή όλων των κατοίκων.
Είναι βασική αρχή του συνδυασμού μας «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» να ολοκληρωθούν δομές και δράσεις στην κατεύθυνση αυτή κατά τη νέα θητεία.
Ο Δήμος δεν θα λειτουργεί στη λογική κόστους-απόδοσης αλλά θα υπολογίζεται καθοριστικά το κοινωνικό όφελος που βελτιώνει τις ζωές όλων μας.

ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Επιτρέψτε μου, να καταθέσω ένα σύντομο βιογραφικό ως συμπλήρωμα των απόψεων μου, που θα δημοσιεύω στη συνέχεια για επί μέρους θεματικές ενότητες, που άπτονται του γνωστικού και εμπειρικού μου πεδίου.
Θα ξεκαθαρίσω εξ’ αρχής πως η δραστηριοποίησή μου στον Δήμο Ηγουμενίτσας επί δύο θητείες του Δημάρχου Ιωάννη Λώλου, με την ιδιότητα του επιστημονικού συνεργάτη, σε συνδυασμό με το επιστημονικό μου υπόβαθρο (Μηχανικός Πληροφορικής ΤΕ) και την άψογη συνεργασία αιρετών και υπηρεσιών, μου έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσω τη λειτουργία όλων των τμημάτων και δομών του δήμου μας. Στο πλαίσιο αυτό συνέβαλα στη διαμόρφωση σχεδίων και προτάσεων για την ένταξη επί μέρους έργων σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, με έμφαση στην ψηφιακή τεχνολογία και όχι μόνο.
Μεγάλωσα στην Ηγουμενίτσα, όπου όπως προανέφερα μετά από μια σύντομη υπηρεσία σαν τεχνικός δικτύων, επιλέχτηκα από τον Δήμαρχο ως επιστημονικός συνεργάτης, με δεδομένο ότι η ειδικότητά μου συνδυάζονταν με τη ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών του δήμου. Επιπρόσθετα το διάστημα αυτό ασχολήθηκα σε εθελοντική βάση σε πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς και εκπαιδευτικούς φορείς.
Ιδιαίτερη εμπειρία αποκόμισα ως οργανωτής και εκπαιδευτής σε διεθνή – διακρατικά προγράμματα, με τις αξιολογήσεις των εμπλεκομένων να ξεπερνούν κάθε προσδοκία.
Τον τελευταίο χρόνο απασχολούμαι ως μόνιμος υπάλληλος στο Ελληνικό Κτηματολόγιο μετά από διαδικασία ΑΣΕΠ.
Εκτός από τις αρχικές σπουδές στην πληροφορική, διαθέτω επίσης Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Πληροφορική με κατεύθυνση την Πληροφορική και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, ενώ κατέχω και ένα ακόμη μεταπτυχιακό τίτλο στο αντικείμενο της Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Προαγωγής Υγείας. Παράλληλα είμαι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Πιστός στην αρχή της Δια Βίου Μάθησης συμμετέχω συχνά σε συνέδρια, workshop αλλά και ημερίδες τόσο ως εισηγητής όσο και ως συμμετέχων.
Μαζί με δραστήριους συμπολίτες ιδρύσαμε τον Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας του οποίου έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος.
Εύχομαι κι ελπίζω να γίνει ένας γόνιμος και πολιτισμένος προεκλογικός αγώνας και οι πολίτες με νηφαλιότητα και ενημερωμένοι να επιλέξουν την επόμενη δημοτική αρχή και τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.
Περισσότερα για μένα στο www.gntanis.eu !
Ας μιλήσουμε για αυτοδιοίκηση | Του Γιώργου Β. Ντάνη Ας μιλήσουμε για αυτοδιοίκηση | Του Γιώργου Β. Ντάνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.