Όμιλος Γκριμάλντι: Το ro-ro «Eco Malta» εγκαινίασε τη νέα εποχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας (pics)

Όμιλος Γκριμάλντι: Το ro-ro «Eco Malta» εγκαινίασε τη νέα εποχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας (pics)Μια νέα εποχή άρχισε για την ενίσχυση του διαμετακομιστικού έργου του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και για τις υπηρεσίες ασυνόδευτων φορτίων με την ένταξη του πλοίου Eco Malta, του Ομίλου Γκριμάλντι, στην γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα -Μπάρι – Βενετία.

Είναι το πρώτο πλοίο Ro-Ro στα χρονικά λειτουργίας του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται υβριδικό-οικολογικό Ro-Ro (Zero Emission In Port) από το ναυπηγικό πρόγραμμα «Grimaldi Green 5th Generation (GG5G)».


Σύμφωνα με τον ιταλικό νηογνώμονα RINA η συγκεκριμένη σειρά πλοίων είναι ενεργειακά πιο αποτελεσματική κατά επτά φορές σε σύγκριση με τα υπάρχοντα πλοία, άρα αφήνει ελάχιστο αποτύπωμα στο περιβάλλον.Το υπό ιταλική σημαία RoRo πλοίο ‘Eco Malta’, κατασκευής το 2021 διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά:
Loa / Ολικό Μήκος: 238μ
Bex / Μέγιστο Πλάτος: 34μ  
GRT / Ολική Χωρητικότητα: 67.311 κόρους
DWT / Δυνατότητα Μεταφοράς Φορτίου: 24000 τόνους.
Sea service speed/ Υπηρεσιακή Ταχύτητα:20.8 κόμβοι.
Vehicle capacity/ Χωρητικότητα Γκαράζ:7800 γραμμικά μέτρα, ήτοι 500 τρέιλερ κ 150 ΙΧ αντίστοιχα.Με την ίδια κατανάλωση καυσίμων με τα πλοία της προηγούμενης σειράς Ro-Ro και με σύγχρονη τεχνολογία οι εκπομπές αερίων είναι κατά πολύ μειωμένες.

Κατά την παραμονή του στο λιμάνι το πλοίο έχει μηδενικές εκπομπές αερίων CΟ2 γιατί χρησιμοποιεί ενέργεια από μπαταρίες λιθίου που επαναφορτίζονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, χάρις σε ηλιακούς συλλέκτες έκτασης 350 τετραγωνικών μέτρων.
Οι μηχανές του πλοίου είναι κορυφαίας τεχνολογίας ελεγχόμενες ηλεκτρονικά με συστήματα καθαρισμού των καυσαερίων.


Ο όμιλος Γκριμάλντι ελέγχει πλέον του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας που είναι ο κύριος σύνδεσμος στην Αδριατική θάλασσα, γεωγραφικά ο κοντινότερος λιμένας της Ελλάδας στην Ιταλία για επιβάτες, αλλά και για φορτία από τη Δυτική Ευρώπη και ένας από τους κυριότερους συνδέσμους με τις αγορές της Μαύρης θάλασσας λόγω της Εγνατίας.

Ετησίως διακινούνται από τον λιμάνι Ηγουμενίτσας 2,5 εκατομμύρια επιβάτες, 600.000 Ι.Χ. και 300.000 φορτηγά, καθιστώντας τον τον δεύτερο μεγαλύτερο επιβατικό λιμένα της Ελλάδας μετά τον Πειραιά.
Όμιλος Γκριμάλντι: Το ro-ro «Eco Malta» εγκαινίασε τη νέα εποχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας (pics) Όμιλος Γκριμάλντι: Το ro-ro «Eco Malta» εγκαινίασε τη νέα εποχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας (pics) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες