Από δήμαρχος και εκδότης… καθαριστής παραλιών!

Από δήμαρχος και εκδότης… καθαριστής παραλιών!


Πρώην Δήμαρχος, δημοσιογράφος για δεκαετίες και εκδότης εφημερίδας, σε ηλικία που συνομήλικοί του έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί και απολαμβάνουν τη ζωή, καθαρίζει παραλίες της περιοχής του από σκουπίδια, προκειμένου να αντιμετωπίσει μέρος έστω, των οικονομικών προβλημάτων του.

Αντιμέτωπος με χρέη σε τράπεζες και δημόσιο, όπως πληροφορηθήκαμε, χωρίς εφημερίδα πλέον, που και αυτή την έχει χάσει λόγω χρεών, αναζητεί οποιαδήποτε ενασχόληση για να μπορέσει να διαχειριστεί τη κατάσταση, όσο τουλάχιστον μπορεί.

Τον απαθανατίσαμε… επί το έργον!

Δεν ήθελε να απαντήσει σε ερωτήσεις μας. Το μόνο που μας είπε είναι πως «καμία δουλειά δεν είναι ντροπή» και πως κανένα αξίωμα δεν έχει διάρκεια ενώ ο άνθρωπος που ασκεί το όποιο αξίωμα, καταξιώνει αυτό και όχι το αντίστροφο. Προσθέτοντας ως κατακλείδα και με… νόημα πως «ντροπή θα ένιωθα αν δεν διαχειριζόμουν με εντιμότητα ως Δήμαρχος το δημόσιο χρήμα ή αν ασκούσα τη δημοσιογραφία δεκαετίες τώρα, προς ίδιον όφελος και όχι αυτό του κοινωνικού συνόλου».

Τον αφήσαμε, να συνεχίσει την δουλειά του και εμείς να αποχωρήσουμε, αναλογιζόμενοι από την περίπτωση αυτή, ότι εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Πρόκειται για τον πρώην Δήμαρχο του ακριτικού πρώην Δήμου Σαγιάδας-Θεσπρωτίας Βαγγέλη Μάστορα, που για δύο συνεχόμενες θητείες, χωρίς να χάσει εκλογές, αποσύρθηκε οικεία βουλήσει. Είναι επίσης δημοσιογράφος-συγγραφέας και πρώην εκδότης.

Χωρίς κόμπλεξ με τη νέα του δουλειά, ο πρώην δήμαρχος και εκδότης είναι σίγουρα μία περίπτωση ανθρώπου που προσφέρεται αν όχι για «παραδειγματισμό», σίγουρα για προβληματισμό για όσους ασκούν εξουσία αλλά και για τους πολίτες που ψηφίζουν και επιλέγουν τοπικούς και όχι μόνο άρχοντες.
Από δήμαρχος και εκδότης… καθαριστής παραλιών! Από δήμαρχος και εκδότης… καθαριστής παραλιών! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 15, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.