Στο πλευρό των αγροτών κατοίκων οι ενορίες Κεστρίνης και Ραγίου Θεσπρωτίας

Στο πλευρό των αγροτών κατοίκων οι ενορίες Κεστρίνης και Ραγίου Θεσπρωτίας


Οι ενορίες Κεστρίνης και Ραγίου Θεσπρωτίας, που έχουν αμιγώς αγροτικό πληθυσμό, είναι στο πλευρό των αγροτών ενοριτών τους.

Σύμφωνα με τον θεολόγο π. Ηλία Μάκο, "είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα και στην αγωνία των ανθρώπων να επιβιώσουν στα χωριά τους, ασχολούμενοι με τον πρωτογενή τομέα. Οφείλουμε να δείχνουμε ευαισθησία στα προβλήματα των ενοριτών αγροτών μας, όπως και όλων των ανθρώπων, και να ακούμε τους προβληματισμούς τους και να φτάνει σε μας ανεμπόδιστα το ξεχείλισμα της καρδιάς τους".

Και πρόσθεσε: "Συμμετέχοντας η κάθε ενορία στις βιωματικές εμπειρίες και ανησυχίες και μέριμνες του ποιμνίου της έρχεται σε άμεση επαφή με τα πρόσωπα, τα οποία αισθάνονται ότι δεν αδιαφορεί γι' αυτά, άλλα ότι η ζωή τους έχει αντίκτυπο στην ενοριακή ζωή και την αγγίζει βαθύτατα. Η ορθή ερμηνεία και κατανόηση των αναγκών του ποιμνίου, περιφρουρεί την αμοιβαία αγάπη".

Στο πλευρό των αγροτών κατοίκων οι ενορίες Κεστρίνης και Ραγίου Θεσπρωτίας Στο πλευρό των αγροτών κατοίκων οι ενορίες Κεστρίνης και Ραγίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 07, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.