16 χρόνια κάθειρξη σε πρώην ταμία Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης για υπεξαίρεση 440.000 ευρώ

16 χρόνια κάθειρξη σε πρώην ταμία Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης για υπεξαίρεση  440.000 ευρώ


Με αφορμή την παρακάτω είδηση για τα 16 χρόνια κάθειρξη που επιβλήθηκαν σε πρώην ταμία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πατρών, για υπεξαίρεση  440.000 ευρώ, ρωτάμε τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας κ. Σωτήρη Μήτση, να μας πληροφορήσει για το σε ποιο σημείο βρίσκεται αντίστοιχη υπόθεση που αφορά την επιχείρηση του Δήμου Ηγουμενίτσας.
 
Να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας πως σε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας σε βαθμό κακουργήματος, για την παράβαση της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία με αντικείμενο συνολικής αξίας υπερβαίνουσας τις 73.000€ ;

Μάλιστα το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με έγγραφό του στις 3-12-2010 ζητούσε να τεθεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος σε αργία, και παρ' όλα αυτά, βρίσκετε ακόμα στην θέση του, με την δικαιολογία πως δεν υπάρχει δυνατότητα αναπλήρωσής του με απόσπαση υπαλλήλου αναλόγων προσόντων, από τον Δήμο Ηγουμενίτσας.
 
Ελπίζουμε να λάβουμε κάποια απάντηση από τον Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Μήτση, εάν βέβαια του το επιτρέψει ο ουσιαστικός προϊστάμενός του, Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης κ. Γεωργόπουλος.

Δείτε την είδηση που αφορά την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πατρών:
 
Σε ποινή καθείρξεως 16 ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην ταμίας της ΔΕΥΑ Πατρών, για την υπεξαίρεση του ποσού των 440.000 ευρώ και την πλαστογραφία μέσω της αγοράς γραμματοσήμων.

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το Δικαστήριο αν και αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του εντίμου βίου δεν έκανε αποδεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
 
Οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής έκαναν λόγο για απόφασή - μήνυμα για όσους διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα
16 χρόνια κάθειρξη σε πρώην ταμία Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης για υπεξαίρεση 440.000 ευρώ 16 χρόνια κάθειρξη σε πρώην ταμία Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης για υπεξαίρεση  440.000 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.