Εμφανίστηκαν και στην Λιμνοπούλα Παραμυθιάς οι Μυοκάστορες Συναγερμός για τις καλλιέργειες και τον υδροβιότοπο

Εμφανίστηκαν και στην Λιμνοπούλα Παραμυθιάς οι Μυοκάστορες
Συναγερμός για τις καλλιέργειες και τον υδροβιότοπο

 
 
Μετά τον Αχέροντα και στην Λιμνοπούλα (λίμνη Χόκτοβα). 
 
Ο λόγος για τον Μυοκάστορα (Myocastor coypus) που η εμφάνιση του σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα τόσο σε εντατικές καλλιέργειες όσο και σε μικροκαλλιεργητές, αφού αρέσκεται στην επίθεση στην χλωρίδα των περιοχών που εμφανίζεται, με καταστροφικές συνέπειες για την παραγωγή.

Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στον Αχέροντα με τους παραγωγούς της περιοχής να εκπέμπουν sos μέσα από τις δηλώσεις τους στην paramythia-online.gr.

Πριν από λίγες ημέρες ο φακός του Παναγιώτη Τσουμέτη, αποθανάτισε το τρωκτικό αυτό στην Λίμνοπούλα της Σέλλιανης, προκαλώντας προβληματισμό για την εξέλιξη του, αφού πολλαπλασιάζετε με πολύ υψηλούς ρυθμούς, ενώ είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει κατά τους θερινούς μήνες οπού η λίμνη συρρικνώνεται.

Υπενθυμίζουμε πως ο Myocastor coypus ειναι τρωκτικό της Λατινικής Αμερικής το οποίο μεταφέρθηκε στην Ελλάδα για την παραγωγή γούνας καστόρ. Ωστόσο, πολλά άτομα απελευθερώθηκαν και πλέον τους συναντάμε σε πολλά παρυδάτια μέρη της Ελλάδας. 
 
Το πρόβλημα της εισαγωγής του ξένου αυτού τρωκτικού στα Ελληνικά οικοσυστήματα γίνεται έντονο, καθώς κατατρώει τη χλωρίδα των υδροβιότοπων που ζει, χωρίς να έχει φυσικούς εχθρούς. 
 
Επιτίθεται και εξαφανίζει τις καλλιέργειες των γεωργών και η εξάπλωση του καθώς και οι καταστροφικές συνέπειες αυτής, ανησυχούν έντονα τους επιστήμονες της χώρας μας.
Εμφανίστηκαν και στην Λιμνοπούλα Παραμυθιάς οι Μυοκάστορες Συναγερμός για τις καλλιέργειες και τον υδροβιότοπο Εμφανίστηκαν και στην Λιμνοπούλα Παραμυθιάς οι Μυοκάστορες Συναγερμός για τις καλλιέργειες και τον υδροβιότοπο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.