ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ Τι λέει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θεσπρωτίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ 
Τι λέει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θεσπρωτίας


Πέντε «μαϊμού» αποκλειστικές νοσοκόμες συνελήφθησαν στη διάρκεια αιφνιδιαστικής επιχείρησης της αστυνομίας στο νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Οι πέντε γυναίκες –τέσσερις Αλβανίδες 45, 50, 56 και 57 ετών και μια 55χρονη Ελληνίδα- προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε νοσηλευόμενους ασθενείς, χωρίς να διαθέτουν πτυχίο της Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος και βιβλιάριο υγείας, ενώ δεν είναι εγγεγραμμένες και στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων που διατηρεί το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη εργασία, η οποία διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Ηγουμενίτσας.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε έπειτα από καταγγελία του τοπικού Συλλόγου Αποκλειστικών Νοσοκόμων, που αριθμεί 20 μέλη, από τα οποία μόλις 8 είναι διαθέσιμα για εργασία. Η σχετική λίστα έχει κατατεθεί στη διοίκηση του νοσοκομείου Φιλιατών, η οποία διαθέτει γυναίκες με κυλιόμενη σειρά σε όσους ασθενείς της το ζητήσουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, μια ομάδα συγκεκριμένων γυναικών συνεχίζει εδώ και χρόνια να προσφέρει υπηρεσίες παράνομα, παρά τους ελέγχους. Κάθε φορά που τους ζητείται ο λόγος, οι «μαϊμού» αποκλειστικές αρνούνται πως προσφέρουν αμειβόμενη εργασία, προφασιζόμενες δήθεν συγγένεια με τα άτομα τα οποία φροντίζουν.

«Φτάσαμε στο σημείο να αλωνίζουν αυτές και εμείς να κάνουμε 5-6 μεροκάματα το μήνα», δηλώνει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Δ. Αθανασούλια.

Η αμοιβή της αποκλειστικής νοσοκόμας είναι 44 ευρώ για 7ωρη απασχόληση και 54 ευρώ για νυχτερινό. Οι «μαϊμού» παίρνουν κατά μέσο όρο 40-50 ευρώ για 10ωρη απασχόληση
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ Τι λέει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θεσπρωτίας  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ  Τι λέει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.