Τον προϋπολογισμό του 2015 ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου Η τοποθέτηση του Θωμά Πιτούλη

Τον προϋπολογισμό του 2015 ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου
Η τοποθέτηση του Θωμά Πιτούλη
 

Τον προϋπολογισμό του 2015 ψήφισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Το ύψος του ανέρχεται σε 92.591.340,68 ευρώ, εκ των οποίων 50.000.000 ευρώ είναι επιχορηγήσεις για έργα Π.Δ.Ε. (ΕΣΠΑ κ.ά.) που πληρώνονται μέσω του Περιφερειακού Ταμείου.

Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό, που κινείται στο πλαίσιο που έχει τεθεί με οδηγίες των συναρμόδιων Υπουργείων και έχει ήδη αξιολογηθεί τόσο από τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας, όσο και από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, στην τοποθέτησή του, είπε και τα εξής:

“Σήμερα συμμετέχουμε και ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2015, και ίσως από την εμπειρία που έχω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι μια από τις λίγες φορές, που αποφασίζουμε για εμάς χωρίς να έχουμε την πολυτέλεια, να διαλέξουμε, αλλά απλά να διαχειριστούμε. Και το λέω αυτό, γιατί ο προϋπολογισμός μας συντάχθηκε από τις Υπηρεσίες, με την Εκτελεστική Επιτροπή, προωθήθηκε προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή, στάλθηκε για έλεγχο στο Υπουργείο και στο Παρατηρητήριο και έρχεται σε μας, προς ψήφιση και έγκριση. 
Η πραγματικότητα είναι σκληρή, αλλά δεν μπορούμε να την αμφισβητήσουμε. Επίσης κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η μη ψήφιση του προϋπολογισμού, συνεπάγεται στάση λειτουργίας της Περιφέρειας σε όλα τα επίπεδα. 
Σαν Περιφερειακή Αρχή, όπως κάναμε εδώ και τρεισήμισι χρόνια, μετρήσαμε, εξετάσαμε, αναλύσαμε τα δεδομένα και τα προβλήματα, ιεραρχήσαμε – συντάξαμε, όπως άλλωστε κάναμε μέχρι σήμερα, γιατί έχουμε αναλάβει τα καθήκοντά μας, μεσούσης της κρίσης, με γνώμονα την επίλυση προβλημάτων που θα ανακουφίσουν τους πολίτες της Περιφέρειας στο μέγιστο δυνατόν βαθμό. 
Και μέχρι σήμερα όπως προκύπτει έχουμε πετύχει. Τυχόν στο ρητορικό ερώτημα, πού πιστεύετε ότι πετύχατε, εγώ απαντώ σε όλους τους τομείς. Και αυτό αναδεικνύεται περίτρανα στο αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών. Καμία άλλη Περιφέρεια δεν πήρε το ποσοστό που πήρε η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου. Αν ήταν αποτυχημένη θα το είχε πάρει; 
Αν έκανε προϋπολογισμούς και καταψήφιση θα το είχε πάρει; ‘Όχι. Έτσι, με αυτό τον τρόπο λειτουργούμε, κάτω από αυτό το πρίσμα σχεδιάζουμε και με αυτόν τον τρόπο προχωράμε την Περιφέρεια Ηπείρου, με βήματα μπροστά, ενώ δυστυχώς η χώρα μας κάνει βήματα πίσω”.
Τον προϋπολογισμό του 2015 ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου Η τοποθέτηση του Θωμά Πιτούλη Τον προϋπολογισμό του 2015 ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου Η τοποθέτηση του Θωμά Πιτούλη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 15, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.