Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τις Γαλάζιες Σημαίες

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τις Γαλάζιες Σημαίες


Σύμφωνα με τις οδηγίες για την Οργάνωση των Ακτών σχετικά με την απόκτηση της Γαλάζιας Σημαίας, οι διαχειριστές των ακτών που είναι οι Δήμοι οφείλουν να υποβάλουν εγκαίρως (μέχρι τέλη Οκτωβρίου) το φάκελο υποψηφιότητας κάθε ακτής στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Η νέα Δημοτική Αρχή ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, κατέθεσε για το 2015 φάκελο υποψηφιότητας για τις παραλίες του Δρεπάνου και της Μέγα Άμμου, καθώς ήταν οι μοναδικές παραλίες που πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία και μπορούσαν να βραβευθούν. Ταυτόχρονα ξεκίνησε τις διαδικασίες προετοιμασίας των φακέλων υποψηφιότητας και για άλλες παραλίες του Δήμου.

Οι φάκελοι θα κατατεθούν μετά το τέλος του καλοκαιριού στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και η βράβευση των παραλιών αναμένεται να γίνει τον Μάιο του 2016. Στόχος μας το 2016 να πιστοποιηθούν περισσότερες παραλίες με γαλάζιες σημαίες και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ήδη.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας είχε παραμελήσει, από το 2010, το σημαντικό αυτό θέμα της ποιοτικής ανάδειξης των ακτών του και δεν είχε κινήσει καμία διαδικασία για την απόκτηση γαλάζιων σημαιών, σήμα κατατεθέν της ποιότητας των ακτών μας που συμβάλλει στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής μας.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τις Γαλάζιες Σημαίες Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τις Γαλάζιες Σημαίες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.