Τι γινόταν στο Κέντρο Πρόληψης – «ΑΡΙΑΔΝΗ»;;;



Κυρίαρχο θέμα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, την προηγούμενη Δευτέρα, 29-1-2018, δεν ήταν άλλο από αυτό της ενημέρωσης για το «τι γίνεται στο Κέντρο Πρόληψης Θεσπρωτίας».

Αν και το Κέντρο Πρόληψης, σαν κρατικό ΝΠΙΔ, έχει διοικητική αυθυπαρξία, αυτονομία, αυτοτέλεια και ως ανεξάρτητο ΝΠΙΔ αποφασίζει για κάθε θέμα που αφορά στη λειτουργία του, η Πρόεδρος του Δ.Σ., κα Αλέκα Κοτσώνη, έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, ζητώντας ψήφισμα πολιτικής στήριξης, καταρρίπτοντας «στοχευμένα» δημοσιεύματα «κάποιων» εργαζομένων με αόριστες καταγγελίες αλλά και επερωτήσεις από βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή.

Όσον αφορά τους «καταγγέλλοντες, δεν ήταν εκεί για να προασπιστούν τα όσα καταγγέλλουν …

Για παράδειγμα, μία από τις καταγγελίες είναι ότι παρεμβαίνει η Πρόεδρος στο «επιστημονικό τους έργο»…

Αλήθεια, για ποιο έργο μιλάνε, ποιος τους ήξερε μέχρι πρόσφατα (γιατί οι ίδιοι φρόντισαν να μην τους ξέρουν), ποιος τους επισκέπτεται, πού είναι τα άρθρα και τα δημοσιεύματά τους, ποιες οι δράσεις τους τόσα χρόνια στη Θεσπρωτία (πλην ελάχιστων);;; 





Με σύνθημα «όλα στο φως», το νέο Δ.Σ., με την κα Κοτσώνη Πρόεδρο, έβαλε τάξη και νοικοκύρεμα στο «ΜΠΑΧΑΛΟ» που επικρατούσε για χρόνια στο Κέντρο Πρόληψης, ενημερώνοντας εγγράφως όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Ο.ΚΑ.ΝΑ., Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Οικονομικών, ΕΕΤΑΑ και ΚΕΔΕ).

«…Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώσει τη δουλειά που κάναμε και την καλή εικόνα που χτίσαμε για το Κ.Π. όλο το 2017, ανοίγοντας, για πρώτη φορά, το Κέντρο Πρόληψης στην τοπική κοινωνία, με πλήθος δράσεων, ημερίδων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, σχολικών παρεμβάσεων, βιωματικών σεμιναρίων, συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης σε μαθητές, γονιούς και εκπαιδευτικούς, σε αγαστή συνεργασία, για πρώτη φορά, και με άλλους φορείς», τόνισε με έντονο ύφος στον, ομολογουμένως, χειμαρρώδη λόγο της η Πρόεδρος.

Επιφυλάχτηκε δε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος για συκοφαντική δυσφήμιση και διασυρμό του Δ.Σ. του Κ.Π. – «ΑΡΙΑΔΝΗ».

Λαλίστατη, όπως πάντα, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Αλέκα Κοτσώνη, μιλώντας με νόμους και στοιχεία, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Έπεισε το ακροατήριο και απέσπασε την εμπιστοσύνη και την απόλυτη στήριξη όχι μόνο του Δημάρχου αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, καθώς και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης!!!

Η Αλέκα, πέρα από άριστη, θα έλεγα, γνώση της δημόσιας διοίκησης, όπως αποδείχτηκε, άλλωστε, και από την πληρέστατη ενημέρωσή της για τα κακώς κείμενα στο Κ.Π. «ΑΡΙΑΔΝΗ», πέρα από το ήθος και την εντιμότητα που τη διακρίνουν σαν άτομο, έχει και την όρεξη να δουλέψει, και τη θέληση να βοηθήσει το κοινωνικό σύνολο.

Αλλά έχει και τα «κότσια» να διοικήσει μια τέτοια δομή, ιδιαίτερα σημαντική στις εποχές που ζούμε.

Έχοντας την εκτίμηση και την απόλυτη εμπιστοσύνη των μελών του Δ.Σ., με νομιμότητα, δικαιοσύνη, διαφάνεια και αξιοκρατία άσκει χρηστή διοίκηση και διαχειρίζεται με φειδώ και νομιμότητα τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, που διαχειρίζεται το Δ.Σ. του Κέντρου, με στόχο το όφελος των πολιτών εκείνων που έχουν ανάγκη από τις δράσεις και τις προσφερόμενες υπηρεσίες των στελεχών του Κέντρου. 
Εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ


Τι γινόταν στο Κέντρο Πρόληψης – «ΑΡΙΑΔΝΗ»;;; Τι γινόταν στο Κέντρο Πρόληψης – «ΑΡΙΑΔΝΗ»;;; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.