Θεσπρωτία & Τουρισμός: Ιδέες για μια διαφορετική Τουριστική ανάπτυξη ενός Ακριτικού νομού σε περιβάλλον 2018+ (Του Κώστα Κωνσταντίνου)



Η Θεσπρωτία απο θάλλασσα θα μπορούσε:
1) να ήταν σε βελτιωμένη Τουριστική προβολή με πλεονέκτημα στα δυτικά Βαλκάνια συνδυαστικά με τα ξενοδοχειακά καταλύματα με ένα μόνο έργο. Την παρουσίασή μίας διαφορετικής Μαρίνας ελλιμενισμού για τον πολλά υποσχόμενο Τουρισμό των megayachts. Όχι απαραίτητα μια Φαραόνική μεγάλη αλλά μία εξαιρετικά ανεπτυγμένη Ευρώπαική ποιοτική σημείο αναφοράς του Ιονίου και της Μεσογείου. Η κατηγορία των πιο εξιδίκευμένων Μαρινών για μόνο πολυτελή σκάφη κερδίζει εντυπωσιακά έδαφος με παραδείγματα σε μίκρες Βαλκανικές χώρες που η Θεσπρωτία θα μπορούσε άνετα να προσπεράσει. Αντίστοιχα τέτοια έργα αποδεδειγμένα προβάλουν τον τόπο προσελκύουν επισκέπτες και μια ολόκληρη οικονομία στοιχίζεται με δυναμικές ανάπτυξης.
Η Θεσπρωτία απο στεριά, θα μπορούσε:
2) να Αναπτυξει στοχευμενα τον περιηγητικο Τουρισμο.
Η Περιηγηση της Θεσπρωτιας ειναι απο μονη της μια Τουριστικη περιπέτεια. Η καταταξη της Θεσπρωτιας στο Τουριστικο προιον οφειλει να ειναι περιηγητικη.
Περιηγητική με τα αδιάβατα για χρόνια ορεινά μοναδικά μονοπάτια της Μουργκάνας με τα αδούλωτα χωριά της με τα Ιστορικά Χωριά των ανυπότακτων Σουλιωτών με την μαρτυρική των Προκρίτων αλλα και κοσμοπολιτική Παραμυθιά των ιστορικών Κοσμηματοπολών, Περιηγητική ακολουθώντας την ροή των ποταμών όπως του Καλαμά..Περιηγητική από το ακριτικό ψαροχάρι της Σαγιάδας έως τα βαθιά νερά του Ιονίου που δροσίζουν τα Συβοτα.
Ενα εργο ηπιας αναπτυξης που θα ενισχυε επικουρικα περιβαλλοντικα τον Περιηγητικο Τουρισμο θα μπορουσε επίσης να ήταν μια σταθερή σιδηροδρομική γραμμή περιήγησης και εξυπηρέτησης πολλών χωριών με ενα απλό σιδηροδρομικό πλεγμα.
3) Τέλος η Θεσπρωτία αξίζει ενα ακόμα κομμάτι προσδιορισμού για την καταταξή της στο απαιτητικό τουριστικό προϊόν. Αξίζει εξαιρετικά λόγω γεωγραφίας να γίνει ο υψηλός πόλος έλξης για ποικίλα αθλητικά γεγονότα αλλά και πιο ειδικά.
Αν ο κάμπος και τα βουνά με το πυκνό οξυγόνο της φύσης μας ελάχιστα μορφοποιηθούν με ήπιες αθλητικές εγκαταστόσεις όπως π.χ ενα γήπεδο golf 21 holes ή ένα ιπποδρόμιο για ιππικούς αγώνες μαζί με περιφεριακές ενέργειες ο τoπος θα μπορέσει να κινήθει παράλληλα και σε άλλα γρανάζια ανάπτυξης.
Συνοψίζω... Προσδιορισμός της Θεσπρωτίας επίσημα σαν τόπος Περιηγητικού Τουρισμού, δημιουργία υποδομών όπως Μαρίνας για megayachts, σιδηροδρομικής γραμμής διασύνδεσης χωριών και χρονοδιάγραμμα
παρουσιάσης έργων και δημιουργίας αθλητικών γεγονότων.

Με εκτίμηση για τον τόπο καταγωγής μου
Κωνσταντίνος Σ.Κωνσταντίνου


 
Θεσπρωτία & Τουρισμός: Ιδέες για μια διαφορετική Τουριστική ανάπτυξη ενός Ακριτικού νομού σε περιβάλλον 2018+ (Του Κώστα Κωνσταντίνου) Θεσπρωτία & Τουρισμός: Ιδέες για μια διαφορετική Τουριστική ανάπτυξη ενός Ακριτικού νομού σε περιβάλλον 2018+ (Του Κώστα Κωνσταντίνου) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.