ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:16 + 4 μεγάλα βήματα για την Ηγουμενίτσα του 2030!

ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:16 + 4 μεγάλα βήματα για την Ηγουμενίτσα του 2030!


Αγαπητές/τοι Συμπολίτισσες/ες
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας χρειάζεται ένα νέο αναπτυξιακό όραμα, ένα επιχειρησιακό στρατηγικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις και έργα υποδομής.

Δράσεις και έργα που δεν είναι όλα στην αρμοδιότητα του Δήμου. Σε ορισμένα εμπλέκονται το κεντρικό κράτος, η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και ο ιδιώτης παραχωρησιούχος του Λιμανιού. Ο Δήμος όμως, οφείλει, είτε να συνεργαστεί, είτε να διεκδικήσει για να τα προωθήσει.
16 + 4 έργα ή δράσεις, που μπορούν να υλοποιηθούν στο χρονικό ορίζοντα της επόμενης πενταετούς δημοτικής θητείας, για τα οποία δεσμευόμαστε και τα οποία θα αποτελέσουν τα 20 μεγάλα βήματα για την Ηγουμενίτσα του 2030:

16 Έργα
1ον) Ολοκλήρωση και λειτουργία της Γ’ Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας.
2ον) Ολοκλήρωση των μελετών, ένταξη σε χρηματοδότηση και έναρξη κατασκευής του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα- Σαγιάδα- Μαυρομάτι, συμπεριλαμβανομένου του Περιφερειακού της Ηγουμενίτσας, που έπρεπε να αποτελεί τον πρώτο κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού.
3ον) Αναβάθμιση των Αλιευτικών – Τουριστικών Καταφυγίων Συβότων και Πλαταριάς.
4ον) Κατασκευή και λειτουργία Μαρίνας στην Ηγουμενίτσα.
5ον) Προστασία και ολοκληρωμένη διαχείριση, με ήπιες τουριστικές δραστηριότητες, του οικοσυστήματος Δρεπάνου- Μακρυγιαλίου, συμπεριλαμβανομένης της νησίδας Αγιονήσι.
6ον) Ολοκλήρωση του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου (Πολεοδομικές Ενότητες Ηγουμενίτσας, ΣΧΟΟΑΠ Πέρδικας, Πράξη Εφαρμογής Συβότων και Μαυρουδίου κλπ).
7ον) Βελτίωση- νέα χάραξη του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα- Πλαταριά- Σύβοτα.
8ον) Εκπόνηση από ομάδα ειδικών, μετά από δημόσια διαβούλευση και σταδιακή εφαρμογή του, Στρατηγικού Σχεδίου Ταυτότητας που θα περιλαμβάνει έργα όπως πεζοδρομήσεις, χώρους νέων τεχνολογιών, ανάδειξη ιδιαίτερων κτιρίων (τοπόσημων) που θα προσδώσουν ιδιαίτερη ταυτότητα στον Δήμο.
9ον) «Έξυπνος» αντιπλημμυρικός σχεδιασμός σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες με ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική ζώνη της Πλαταριάς- Συβότων- Πέρδικας και αναδιοργάνωση του συστήματος Πολιτικής Προστασίας.
10ον) Ολοκλήρωση και λειτουργία του Υπαίθριου Θεάτρου στο Τσιμπουρίκι, του ανακαινισμένου κτηρίου του ΕΙΝ, νέα διαρρύθμιση του ΠΑΝΘΕΟΝ και του περιβάλλοντος χώρου του και κατασκευή νέου χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Σύβοτα.
11ον) Έργα αστικής ανάπλασης στην παραλιακή ζώνη και την περιοχή του Κάστρου της Ηγουμενίτσας, συμπεριλαμβανομένης της Λαϊκής Αγοράς.
12ον) Διορθωτικές παρεμβάσεις στο αποχετευτικό έργο των Συβότων – Πέρδικας – Πλαταριάς (με τη σημερινή του μορφή είναι προβληματική η λειτουργία του) αλλά και στο δίκτυο ύδρευσης.
13ον) Ολοκλήρωση του Αναδασμού στον κάμπο Μαργαριτίου και λειτουργία του δικτύου άρδευσης.
14ον) Δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και στάθμευσης με διπλασιασμό των οργανωμένων θέσεων στάθμευσης σε Ηγουμενίτσα, Σύβοτα, Πέρδικα και Πλαταριά και αύξηση της αναλογίας πρασίνου, από το μισό τετραγωνικό που είναι σήμερα, σε τρία τετραγωνικά ανά κάτοικο.
15ον) Ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, όπως της αρχαίας Ελίνας στην Πέρδικα και περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους όπως το Έλος Καλοδικίου στο Μαργαρίτι, ο Βραχωνάς στα Σύβοτα και το Πάρκο του Αγίου Αθανασίου στην Πέρδικα.
16ον) Δημιουργία Συντονιστικού Φορέα που θα λειτουργεί για λογαριασμό του Δήμου για την προσέγγιση των ειδικών ομάδων και την προώθηση των διαφόρων μορφών εναλλακτικού- θεματικού τουρισμού (αθλητικός τουρισμός, πολιτιστικός, συνεδριακός, θρησκευτικός τουρισμός κλπ).

+ 4 Δράσεις
17ον) Επιστροφή των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα.
18ον) Λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, όχι ως Κέντρου Υγείας που είναι σήμερα αλλά ως Μονάδας νοσοκομειακής περίθαλψης, όπως δηλαδή έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί.
19ον) Αναβάθμιση του Τελωνείου Μαυροματίου με τη λειτουργία Σταθμού Φυτο-υγειονομικού Ελέγχου ώστε να διευκολυνθεί η εξαγωγική δραστηριότητα.
 20ον) Ολοκλήρωση των διαδικασιών για την οριστική λύση του ζητήματος της Χερσαίας Ζώνης του ΟΛΗΓ και διεκδίκηση από την Κυβέρνηση πρόσθετων αντισταθμιστικών, ώστε να εκμεταλλευτούμε την παραχώρηση του Λιμανιού και να την κάνουμε περισσότερο ωφέλιμη για την τοπική κοινωνία και οικονομία!

Αντώνης Μπέζας
Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:16 + 4 μεγάλα βήματα για την Ηγουμενίτσα του 2030! ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:16 + 4 μεγάλα βήματα για την Ηγουμενίτσα του 2030! Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 01, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.