Επίσκεψη του συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ»στο ΚΔΑΠ-ΜεΑ «Το Εργαστήρι» του Δήμου Ηγουμενίτσας

Επίσκεψη του συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ»στο ΚΔΑΠ-ΜεΑ «Το Εργαστήρι» του Δήμου Ηγουμενίτσας



Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Αντώνης Μπέζας με τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους Γιώργο Ματρακούκα και Ειρήνη (Ρένα) Νάση και τους υποψήφιους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Γραικοχωρίου και Αγίου Βλασίου Χριστίνα Μώκου και Χαράλαμπο (Μπάμπη) Γκουντόπουλο αντίστοιχα, επισκέφθηκαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) «Το Εργαστήρι» του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Λαδοχώρι και συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους και τους χρήστες.

Στο κτήριο, που κατασκευάστηκε από συγχρηματοδότηση του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Ιδρύματος Νιάρχου μέσω δωρεάς, εκκρεμεί εδώ και χρόνια η οργάνωση και λειτουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Δυναμικότητας 9 ατόμων, ενώ είναι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Ο κ. Μπέζας υπογράμμισε την αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσης της λειτουργίας του ΚΔΑΠ-μεΑ, που στην ουσία χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ και τη στήριξη του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» στο σπουδαίο έργο που επιτελείται από το προσωπικό, το οποίο καλύπτει πάγιες και ουσιαστικές ανάγκες και δεν μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς εργασιακής αβεβαιότητας.

Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, δήλωσε:

«Για το Συνδυασμό μας, η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελεί βασική ευθύνη της Αυτοδιοίκησης.

Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι είναι σημαντικό να λειτουργήσει επιτέλους η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που είναι δομή απαραίτητη για την τοπική μας κοινωνία.

Πρέπει επίσης, να διασφαλιστεί η συνέχιση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ του Κέντρου Κοινότητας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου και να προχωρήσει η περαιτέρω αναβάθμισή τους με τη στέγασή τους, μαζί με το «Βοήθεια στο Σπίτι», σε κτιριακές εγκαταστάσεις του Δήμου με αξιοπρεπείς συνθήκες λειτουργίας για τους εργαζόμενους και τους εξυπηρετούμενους».
Επίσκεψη του συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ»στο ΚΔΑΠ-ΜεΑ «Το Εργαστήρι» του Δήμου Ηγουμενίτσας Επίσκεψη του συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ»στο ΚΔΑΠ-ΜεΑ «Το Εργαστήρι» του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.