Λ. Σιγάλας, Minoan Lines: Θα αναπτύξουμε τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου

Λ. Σιγάλας, Minoan Lines: Θα αναπτύξουμε τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου



Έως τον προσεχή Οκτώβριο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η παραχώρηση του λιμένα Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με τον Λουκά Σιγάλα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Minoan Lines. Στο λιμάνι αυτό, έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος η κοινοπραξία Grimaldi – Μινωικών Γραμμών.

Μιλώντας στο 6ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2023, ο κ. Σιγάλας τόνισε ότι «μέσα σε 9 μήνες είμαστε υποχρεωμένοι να παρουσιάσουμε ένα master plan αξιοποίησης, τόσο για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όσο και για το λιμάνι του Ηρακλείου», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Σιγάλα, μόλις υπάρξει μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης του λιμένα Ηγουμενίτσας, θα ξεκινήσει η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών.

Ειδικότερα, για την Ηγουμενίτσα, ο όμιλος Grimaldi θα επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, με τις μαρίνες σε Σύβοτα και Πλαταριά, οι οποίες παρουσιάζουν δυνατότητες επέκτασης, οι οποίες θα επιτρέψουν τη φιλοξενία μεγαλύτερων σκαφών αναψυχής.

Ακολούθως, στο κομμάτι της κρουαζιέρας, ο κ. Σιγάλας αποκάλυψε ότι «έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με μεγάλες εταιρείες για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον τους, και στα δύο λιμάνια και ειδικότερα στο Ηράκλειο».

Παράλληλα, η εταιρεία στοχεύει στη μεταφορά περισσότερων φορτηγών οχημάτων. Όπως είπε, «στην Ηγουμενίτσα προσεγγίζουν 2 υβριδικά πλοία Ro-Ro που θα διευκολύνουν αυτό το σχέδιό μας. Επίσης, υπάρχουν χώροι εντός του λιμένα Ηγουμενίτσας που θα προετοιμαστούν για ασφαλείς χώρους στάθμευσης ασυνόδευτων φορτηγών διαχείρισης και προώθησής τους».

Αναφορικά με την εξέλιξη της ακτοπλοϊκής κίνησης, εκτίμησε ότι μέχρι στιγμής το 2023 δείχνει να είναι μια καλή χρονιά, τόσο σε επίπεδο επιβατικών, όσο και εμπορευματικών μεταφορών σε όλες τις γραμμές που δραστηριοποιείται ο ιταλικός ναυτιλιακός όμιλος.
Λ. Σιγάλας, Minoan Lines: Θα αναπτύξουμε τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου Λ. Σιγάλας, Minoan Lines: Θα αναπτύξουμε τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.