Σχηματισμός δικογραφίας για απάτες με το πρόσχημα της παροχής κρατικού επιδόματος

Σχηματισμός δικογραφίας για απάτες με το πρόσχημα της παροχής κρατικού επιδόματος


Οι δράστες αποσπούσαν χρήματα από λογαριασμούς ανυποψίαστων, τα οποία έπειτα στοιχημάτιζαν διαδικτυακά σε αθλητικούς αγώνες

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πράξεις που έλαβαν χώρα προ τετραμήνου.

Για την εμπλοκή της στις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστοι τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους υπαλλήλους επιχειρήσεων, κατά προτίμηση γυναίκες, προσποιούμενοι δήθεν τους λογιστές της εργοδότριας εταιρείας τους, αναφέροντάς τους ότι τυγχάνουν δικαιούχοι κρατικού επιδόματος.

Ακολούθως, προκειμένου δήθεν να καταβληθεί στους υπαλλήλους το δικαιούμενο χρηματικό ποσό, αποσπούσαν κωδικούς τους ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) και με κατάλληλη καθοδήγηση μετέφεραν εν αγνοία τους χρήματα σε λογαριασμό που διατηρούσε η κατηγορούμενη σε διαδικτυακή στοιχηματική εταιρεία, όπου στοιχημάτιζαν τα μεταφερθέντα χρήματα σε εν εξελίξει αθλητικούς αγώνες (live betting).

Στη συνέχεια, στην περίπτωση που επιβεβαιώνονταν οι προβλέψεις τους σχετικά με την έκβαση των αγώνων, μετέφεραν τα αντίστοιχα κέρδη σε τραπεζικό λογαριασμό τους.

Χρησιμοποιώντας την παραπάνω μεθοδολογία, διακριβώθηκε ότι οι δράστες εμπλέκονται σε δύο περιπτώσεις εξαπάτησης και μία απόπειρα, όλες σε βάρος γυναικών (τις οποίες προδήλως επέλεγαν για να εκμεταλλευτούν πιθανή άγνοιά τους σχετικά με τις στοιχηματικές ιστοσελίδες), καταφέρνοντας να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 930 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η έρευνα για την αποκάλυψη της ταυτότητας και έτερων εμπλεκόμενων συνεχίζεται.
Σχηματισμός δικογραφίας για απάτες με το πρόσχημα της παροχής κρατικού επιδόματος Σχηματισμός δικογραφίας για απάτες με το πρόσχημα της παροχής κρατικού επιδόματος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.