OTA AWARDS: Το αποτύπωμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελληνική πραγματικότητα

OTA AWARDS: Το αποτύπωμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελληνική πραγματικότητα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η λαμπρή εκδήλωση της Τελετή Απονομής των «Βραβείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023» το απόγευμα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου, στο κατάμεστο από κόσμο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Είχα την τιμή, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Οικονομικών Διευθυντών , να είμαι μέλος της κριτικής επιτροπής καθώς και να συμμετάσχω στην διαδικασία των βραβεύσεων.
Πλήθος Δημάρχων και Περιφερειαρχών από ολόκληρη την Ελλάδα έδωσαν τον παρών στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, που φέρει την αιγίδα των Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ και ΠΕΔ. Αττικής, και απευθύνεται αποκλειστικά στους Πρωτοβάθμιους & Δευτεροβάθμιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας δράσεις και έργα για την Καινοτομία, τη Βιωσιμότητα, την Ποιότητα Ζωής των Πόλεων αλλά και τις Υπηρεσίες προς τον Πολίτη για το σύνολο της τετραετίας.
Εξήντα έξι (66) δήμοι από ολόκληρη την Ελλάδα και πέντε Περιφέρειες διακρίθηκαν για τα έργα που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της τετραετίας.
Με το βραβείο του «Δημάρχου της Τετραετίας», τιμήθηκε ο κ. Ευάγγελος Φραγκάκης, Δήμαρχος Χάλκης, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος αφιέρωσε το βραβείο στην οικογένεια του και τους συνεργάτες του και τόνισε πως με σκληρή δουλειά, αλλά και με αγάπη για τον τόπο του κατάφερε με μια σειρά από σπουδαία έργα να καταστήσει τη Χάλκη πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, με σκοπό την ριζική βελτίωση της ζωής των κάτοικων και των επισκεπτών της.
Στη λαμπρή γιορτή των βραβείων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το παρών έδωσαν, η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Ράπτη, η οποία απένειμε όλα τα βραβεία στην κατηγορία του Πολιτισμού/Τουρισμού/Αθλητισμού καθώς και το Μεγάλο Βραβείο «Περιφέρεια της Τετραετίας». Η Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κα Σοφία Βούλτεψη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Αθανάσιος Κυριαζής, ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Σπύρος Κίντζιος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Αντώνιος Αυγερινός, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Αποβλήτων, κ. Μανώλης Γραφάκος, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κα Νίκη Δανδόλου, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και πολλοί άλλοι σημαντικοί εκπρόσωποι του Πολιτικού και Ακαδημαϊκού κόσμου.
Όλοι οι νικητές των Βραβείων έδωσαν ραντεβού για το 2025 με την υπόσχεση για μεγαλύτερα έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στους Δήμους και στις Περιφέρειές τους.
Τι είναι τα Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023
Αναδεικνύουν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μέσα στην τετραετία, κατέφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών τους και δημιουργησαν Δήμους & Περιφέρειες Πρότυπα.
Επιβραβεύουν τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που με σκληρή δουλειά καταφέρνουν να βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών τους με ταυτόχρονη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, αφήνοντας το δικό τους ξεκάθαρο αποτύπωμα στη κοινωνία.
Προβάλλουν τις καινοτόμες λύσεις, έργα και δράσεις των Δήμων/Περιφερειών που θα διακριθούν,ως παραδείγματα προς μίμηση, ενθαρρύνοντας και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.
Συμβάλλουν περαιτέρω στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
OTA AWARDS: Το αποτύπωμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελληνική πραγματικότητα OTA AWARDS: Το αποτύπωμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελληνική πραγματικότητα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 02, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.