Ο πολιτιστικός Σύλλογος Παραποτάμου παρουσίασε τα Σπάργανα του Χριστού

 Ο πολιτιστικός Σύλλογος Παραποτάμου παρουσίασε τα Σπάργανα του Χριστού


Ένα από τα πιο σημαντικά Χριστουγεννιάτικα έθιμα αναβίωσε και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραποτάμου σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού μας την Κυριακή 17/12/2023!

Σε πυρωμένες πλάκες, όπως τα αλλοτινά χρόνια, ψήθηκαν τα λεγόμενα “Σπάργανα του Χριστού”, που δεν είναι άλλο από τηγανίτες ψημένες παραδοσιακά σε πυρωμένες πλάκες, μελωμένες και πασπαλισμένες με τριμμένα καρύδια, οι οποίες συνοδεύονταν από ζεστό βουνίσιο τσάι από τη Λαμπανίτσα!

Ο Αϊ Βασίλης κατέφτασε νωρίς και απλόχερα μοίρασε δώρα στους μικρούς μας φίλους, ενώ ζωγραφική προσώπου και χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, καθώς και χειροποίητα γλυκίσματα, σουβλάκια, ποτά και αναψυκτικά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι!

Όμορφες γιορτινές μελωδίες καθώς και παραδοσιακοί χοροί που παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας, διασκέδασαν τον κόσμο που από νωρίς έφτασε στην πλατεία μας!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Ηγουμενίτσας, το ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας και την Κοινότητα Παραποτάμου για την προσφορά τους, καθώς και τη φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας και τον Dj Σπύρο Τσομπόκη που με τις μελωδίες τους και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια τους μας ταξίδεψαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων!

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον χοροδιδάσκαλό μας Αλέξανδρο Γιαννακό για την επιμέλεια των χορών, τον Αϊ Βασίλη Νίκο Μιχαλόπουλο, το κατάστημα Soundstore, τους φούρνους “της Ιωάννας”, Πανταζή και Στόλη, όπως και τον Γιάννη Αθανασίου για την ευγενική τους χορηγία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ωστόσο οφείλουμε να πούμε σε όλους όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης και ειδικότερα στην νεολαία του χωριού μας, όπως και σε όλους αυτούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους!
Καλές γιορτές σε όλους με υγεία!





Ο πολιτιστικός Σύλλογος Παραποτάμου παρουσίασε τα Σπάργανα του Χριστού  Ο πολιτιστικός Σύλλογος Παραποτάμου παρουσίασε τα Σπάργανα του Χριστού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 20, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.