Το Ε.Κ.Θ. σχετικά με τις νέες εγγραφές παιδιών που θα γίνουν στον βρεφονηπιακό σταθμό Ηγουμενίτσας του ΟΑΕΔ για την νέα σχολική χρονιά 2015-2016

Το Ε.Κ.Θ. σχετικά με τις νέες εγγραφές παιδιών που θα γίνουν στον βρεφονηπιακό σταθμό Ηγουμενίτσας του ΟΑΕΔ για την νέα σχολική χρονιά 2015-2016
 
 
Ως Εργατικό Κέντρο θα θέλαμε να διατυπώσουμε ορισμένες προτάσεις τις όποιες βεβαίως τις έχουμε υποβάλλει και κατά το παρελθόν αλλά επανερχόμαστε για να τις φρεσκάρουμε πιστεύοντας ότι η κυβέρνηση και ο αρμόδιος φορέας που είναι πλέον ο ΟΑΕΔ – μετά την κατάργηση του οργανισμού της εργατικής εστίας και του ΟΕΚ, και που εκκρεμεί δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης για επανασύσταση - θα τις εξετάσει έγκαιρα, και θα λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που απατούνται για την πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού με αυξημένη χρηματοδότηση.

Οι ανάγκες των εργαζόμενων σήμερα είναι τεράστιες, η ανεργία που τσακίζει την κάθε οικογένεια, οι χαμηλές αμοιβές για όσους εργάζονται, το ελαστικό οράριο, η υποαπασχόληση οι κατακρεουργημένες κοινωνικές παροχές κλπ. Αν προστεθεί και η στέρηση του δικαιώματος φιλοξενίας των παιδιών τους στον βρεφονηπιακό σταθμό η κατάσταση θα είναι ακόμα ποιο τραγική.

Όπως θεωρούμε απαράδεκτο να αποκλείονται από το δικαίωμα υποβολής αίτησης των ανέργων γονέων και πρέπει να αρθεί άμεσα αυτή η αδικία.

Η προσχολική αγωγή δεν είναι πολυτέλεια.

Είναι βασική ανάγκη, πρώτα απ’ όλα για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού, η συστηματική και επιστημονικά οργανωμένη αγωγή πρέπει να ξεκινά από την προσχολική ηλικία για όλα τα παιδιά, γι’ αυτό και η κυβέρνηση, να πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να γίνουν δεκτά στον βρεφονηπιακό σταθμό, όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αποτελεί βασική ανάγκη της κάθε οικογένειας, του κάθε νέου ζευγαριού και ιδιαίτερα της νέας μητέρας.

Κι είναι τραγικό να υπάρχει σταθμός με υποδομή που μπορεί να φιλοξενήσει διπλάσια παιδιά από ότι φιλοξενεί σήμερα και να μένει ανεκμετάλλευτος λόγο μη ύπαρξης ικανοποιητικού αριθμού παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, άρα το πρώτο που πρέπει να μεριμνήσει η κυβέρνηση και ο ΟΑΕΔ άμεσα, είναι η πρόσληψη προσωπικού μόνιμης απασχόλησης, για την νέα σχολική χρονιά.

Επόμενος σαν Εργατικό Κέντρο απαιτούμε:

- Ικανοποιητική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες του σταθμού με πλήρη λειτουργία.

- Άμεσα να επιστραφούν πίσω τα αποθεματικά που δεσμεύτηκαν για τις ‘’ανάγκες’’ των πιστωτών, αυτές δεν είναι δικές μας ανάγκες αλλά τα αποθεματικά είναι δικά μας.

- Αξιοποίηση για τις ανάγκες των εργαζομένων των αποθεματικών των καταργημένων οργανισμών Ε.Ε. και ΟΕΚ, με προοπτική την άμεση επανασύσταση τους και επαναφορά της εργοδοτικής εισφοράς.

- Να γίνουν δεκτά στον βρεφονηπιακό σταθμό όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού μόνιμης απασχόλησης.

Υπόμνημα

ΠΡΟΣ:
- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΙΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- ΟΑΕΔ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
- ΟΑΕΔ ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
- ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
- ΣΥΛΟΓΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ
- Μ.Μ.Ε.
Το Ε.Κ.Θ. σχετικά με τις νέες εγγραφές παιδιών που θα γίνουν στον βρεφονηπιακό σταθμό Ηγουμενίτσας του ΟΑΕΔ για την νέα σχολική χρονιά 2015-2016 Το Ε.Κ.Θ. σχετικά με τις νέες εγγραφές παιδιών που θα γίνουν στον βρεφονηπιακό σταθμό Ηγουμενίτσας του ΟΑΕΔ για την νέα σχολική χρονιά 2015-2016 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.