Κλιμάκωση αντιδράσεων για το σήμα της Digea…. Χωρίς τηλεόραση παραμένουν δεκάδες χωριά

Κλιμάκωση αντιδράσεων για το σήμα της Digea…. 
Χωρίς τηλεόραση παραμένουν δεκάδες χωριά

 
 
Όσο ο χρόνος περνά τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα με το....τζαμάτο σήμα της Digea.

Δεν είναι μόνο οι συνεχείς βλάβες που καταγράφονται στην διάρκεια του εικοσιτετραώρου...

Το χειρότερο είναι ότι δεκάδες χωριά της Ηπείρου, κυρίως ορεινά κι απομακρυσμένα έχουν καταδικαστεί στο...μαύρο.

Η ψηφιακή τηλεόραση δεν έφτασε ποτέ στα μέρη τους και φυσικά το αναλογικό σήμα έχει καταργηθεί.

Ολόκληροι οικισμοί λοιπόν είναι χωρίς τηλεόραση ενώ σε ορισμένα χωριά αναβιώνουν σκηνές από την δεκαετία του εβδομήντα, όταν όλοι συγκεντρώνονταν στο καφενείο για να δουν ειδήσεις, κάποιον αγώνα ή ένα σήριαλ.

Τότε γιατί εκεί υπήρχε η μοναδική τηλεόραση.. Σήμερα επειδή εκεί υπάρχει η μοναδική δορυφορική.

Την οργή αυτών των κατοίκων, οι οποίοι διαμαρτύρονται σε ώρα μη ακουόντων, μετέφεραν δήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων, κατά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου, το βράδυ της Τρίτης.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα, αποδέκτες των οποίων γίνονται σε καθημερινή βάση οι δήμαρχοι. Με την διαφορά ότι η δυνατότητα παρέμβασης που έχουν είναι απειροελάχιστη και φυσικά πλήρη αδυναμία για να λύσουν το πρόβλημα.

Στο πλαίσιο αυτό η ΠΕΔ αποφάσισε να ζητήσει την αλλαγή της νομοθεσίας για την παροχή υπηρεσιών επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Στη επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί η σχετική υποχρέωση του παρόχου, ώστε να λαμβάνει υπόψη και χωροταξικό κριτήριο πέραν της πληθυσμιακής κάλυψης του 95%, αφού στην περιοχή της Ηπείρου αρκετές ορεινές και αραιοκατοικημένες περιοχές στερούνται ψηφιακού σήματος και άρα τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Φαίνεται όμως ότι θα είναι μία ακόμη φωνή σε ώτα μη ακουόντων...
 
Κλιμάκωση αντιδράσεων για το σήμα της Digea…. Χωρίς τηλεόραση παραμένουν δεκάδες χωριά  Κλιμάκωση αντιδράσεων για το σήμα της Digea….  Χωρίς τηλεόραση παραμένουν δεκάδες χωριά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες