Στα Σύβοτα το πρώτο Καταδυτικό Πάρκο της Ηπείρου

Στα Σύβοτα το πρώτο Καταδυτικό Πάρκο της Ηπείρου


Η ίδρυση και η λειτουργία του πρώτου καταδυτικού πάρκου της Ηπείρου, αποτελεί πλέον στόχο και προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας. 
 
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το Καταδυτικό Πάρκο, θα λειτουργήσει στην περιοχή των Συβότων, πίσω από την Μπέλα Βράκα, με στόχο να ενισχύσει την τουριστική κίνηση και την τοπική οικονομία.

Οι λεπτομέρειες συζητήθηκαν κατά την διάρκεια σύσκεψης - παρουσίασης της πρότασης από τη Pelorus, που έγινε εχτές με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη και τη συμμετοχή του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΟΛΗΓ και εκπρόσωπο του Λιμεναρχείου. 
 
 
 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το Καταδυτικό Πάρκο εντάσσεται πλέον στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου, προκειμένου να διασφαλιστούν οι απαιτούμενες πιστώσεις ενώ άμεσα θα ξεκινήσει η ετοιμασία του σχετικού φακέλου για την άδεια οριοθέτησης και ότι άλλο προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι τα καταδυτικά πάρκα, είναι περιζήτητα μεταξύ τουριστών που διψούν για καταδύσεις και εξερεύνηση του βυθού. 
 
Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καταβάλλουν υψηλό αντίτιμο για να μπορέσουν να έχουν μια τέτοια χαρά.

Σύμφωνα με την τελευταία κοινή απόφαση, Καταδυτικό Πάρκο μπορεί να χαρακτηριστεί θαλάσσια περιοχή με τον αντίστοιχο αυτής πυθμένα.

Το συνολικό εμβαδόν της επιφάνειας του Πάρκου δεν θα μπορεί να είναι μεγαλύτερο από δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα και το μέγιστο βάθος πυθμένα εντός των ορίων του Πάρκου δεν θα επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 50 μέτρα. 
 
Καταδυτικά Πάρκα απαγορεύεται να οριοθετούνται σε απόσταση μικρότερη των τριών ναυτικών μιλίων από κηρυγμένους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους.

Στα καταδυτικά πάρκα απαγορεύονται κάθε μορφή αλιείας, η σύλληψη της πανίδας και η συλλογή της χλωρίδας στην περιοχή του Πάρκου (παρά μόνο για ερευνητικούς σκοπούς), κάθε αθλητική ή άλλη θαλάσσια δραστηριότητα, καθώς και δραστηριότητες που παρακωλύουν τις καταδύσεις ή τη διαχείριση του Πάρκου.

Επιτρέπεται η πόντιση πλοίων, ναυαγίων, πλωτών ναυπηγημάτων ή άλλων τεχνητών κατασκευών για τη βελτίωση της υποθαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας ή της ελκυστικότητας του υποβρύχιου τοπίου.
Στα Σύβοτα το πρώτο Καταδυτικό Πάρκο της Ηπείρου  Στα Σύβοτα το πρώτο Καταδυτικό Πάρκο της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες