Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για την εξέγερση του ΠολυτεχνείουΗ εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973, ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση, στοιχειοθετημένη από το αγωνιστικό πάθος της νεολαίας και τη δημοκρατική συνείδηση του ελληνικού λαού.
Ήταν αληθινά η δημοκρατική και αποφασιστική αντίδραση του λαού κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία την 21η Απριλίου 1967 είχε επιβάλει το στυγνό δικτατορικό καθεστώς. 
Το Πολυτεχνείο συνιστά μέγιστη στιγμή αντίστασης του λαϊκού κινήματος και οποιοσδήποτε εορτασμός του είναι ανάγκη να διακρίνεται από την αγωνιστικότητα και τον έντονο προβληματισμό για την προκοπή του τόπου. 
Η ΠΣΕ χαιρετίζει τον αγώνα της νεολαίας για Ψωμί – Παιδεία- Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία και συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις.
Λόγω των ειδικών συνθηκών στεφάνι θα καταθέσουν στο χώρο του Πολυτεχνείου αύριο 12.00΄ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΣΕ. Αν δε γίνει αυτό κατορθωτό το στεφάνι θα κατατεθεί στην πύλη του Πολυτεχνείου. 

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες