Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Φιλιατών προς τον Υφυπουργό Οικονομικών

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Φιλιατών προς τον Υφυπουργό Οικονομικών



Κύριε Υφυπουργέ, 

Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας είναι μεταξύ των 41 υποκαταστημάτων της τράπεζας τα οποία πρόκειται να παύσουν τη λειτουργία τους μέσα στους επόμενους 2 μήνες. 

Θεωρώ σκόπιμο να γνωρίζετε ότι το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας είναι το μόνο τραπεζικό κατάστημα σε όλο τον Δήμο Φιλιατών, εξυπηρετώντας 47 κοινότητες και 25 συνοικισμούς. Καθώς πολλά από τα χωρία του Δήμου μας δεν εξυπηρετούνται από δημόσια συγκοινωνία και οι κάτοικοι αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν ταξί, η μετάβαση προς και από το υποκατάστημα της Ηγουμενίτσας θα σημαίνει σημαντική επιβάρυνση σε χρόνο και - κυρίως - σε χρήμα. Η χρήση του διαδικτύου για την πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών είναι αδύνατη για τους περισσότερους ηλικιωμένους συμπολίτες μας και ούτως ή άλλως δυσχερής λόγω της κατάστασης του δικτύου τηλεπικοινωνιών σε απομακρυσμένες κοινότητες και οικισμούς. 

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι το κλείσιμο της μοναδικής τράπεζας σε μια περιοχή με τέτοια γεωγραφικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά θα αποτελέσει πολύ σοβαρό πλήγμα στην καθημερινότητα των κατοίκων της και θα εντείνει την κοινωνική και οικονομική απομόνωση των πιο ευάλωτων ομάδων των συμπολιτών μας. 

Ζητώ, επομένως, την παρέμβασή σας ώστε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες να συνεχίσει να λειτουργεί και στο μέλλον, όπως λειτουργεί σήμερα. Πρόκειται όχι απλώς για ζήτημα επιχειρησιακής σκοπιμότητας αλλά, πολύ περισσότερο, κοινωνικής ευθύνης.
Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Φιλιατών προς τον Υφυπουργό Οικονομικών Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Φιλιατών προς τον Υφυπουργό Οικονομικών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.