Αναφορά Κάτση με τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Αναφορά Κάτση με τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για τη στήριξη των επιχειρήσεων



Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτσης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στον εμποροβιοτεχνικό κλάδο και την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης και ενίσχυσής του. 

Στην Αναφορά του Μ. Κάτση, επισυνάπτεται προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η επιστολή που έλαβε από τον Εμποροβιοτεχνικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας, με την οποία ο εν λόγω σύλλογος αιτείται συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του κλάδου, προκειμένου να υπάρξει μια ασπίδα προστασίας για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ έχει καταθέσει μια δέσμη ουσιαστικών μέτρων στήριξης της πραγματικής οικονομίας και του εισοδήματος των νοικοκυριών, ώστε να αντέξουν και η κοινωνία, και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ζητά να δοθεί μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις, να υπάρξει συνολική αναπλήρωση των μισθών των εργαζομένων από το κράτος, με διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας, να δοθεί εισόδημα έκτακτης ανάγκης σε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν μείνει εκτός οποιασδήποτε στήριξης από την κυβέρνηση και τα ελλιπή μέτρα της. Η κυβέρνηση έχει όλα τα περιθώρια να υλοποιήσει αυτά τα μέτρα, αφού έχει αποθεματικά ύψους 37 δισ. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά το τέλος της θητείας του, έχει ρυθμισμένο δημόσιο χρέος, έχει αναστολή του συμφώνου σταθερότητας για εφέτος και του χρόνου, και τέλος έχει πρωτοφανή ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Αυτό που δυστυχώς δεν έχει η κυβέρνηση είναι η ανάλογη πολιτική στόχευση. Το μόνο που την ενδιέφερε εν μέσω πανδημίας μάλιστα, ήταν να φέρει πτωχευτικό νόμο για να βάλει χέρι στα σπίτια και τις περιουσίες των αδύναμων νοικοκυριών, και να προετοιμάσει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για την εργασία, που τινάζει στον αέρα τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα και τις απολαβές εκατομμυρίων εργαζομένων. To σχέδιο ¨Πισσαρίδη¨ άλλωστε, που αποτελεί τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης, βλέπει τους μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους ως πρόβλημα μπροστά στην κερδοφορία των λίγων και ισχυρών, και όχι ως πυλώνες στήριξης της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής.

Αναφορά Κάτση με τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για τη στήριξη των επιχειρήσεων Αναφορά Κάτση με τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για τη στήριξη των επιχειρήσεων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.