Νάκου | “Ελεγχόμενη η επιδημιολογική κατάσταση. Μειωμένη προσέλευση ασθενών στα νοσοκομεία της Ηπείρου”

Νάκου | “Ελεγχόμενη η επιδημιολογική κατάσταση. Μειωμένη προσέλευση ασθενών στα νοσοκομεία της Ηπείρου”



Η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πανδημία εξελίσσεται σταθερά και σύμφωνα με ευρήματα και ενδείξεις τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών στα Γιάννενα προέρχονται κυρίως από δύο γνωστές συρροές. Η μία εξ αυτών αφορά το Νοσοκομείο Χατζηκώστα με συνολικά 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Αγνή Νάκου «σε ελεγχόμενη κατάσταση είναι και τα Νοσοκομεία όπου αυτό το διάστημα, στο Χατζηκώστα και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, νοσηλεύονται συνολικά περί τα 15 άτομα.

Στην Ήπειρο πέραν του αυξημένου ποσοστού εμβολιασμού διεξάγονται και τα περισσότερα τεστ συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα. Από σήμερα εντείνονται και οι έλεγχοι στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Την ανάγκη επιτάχυνσης της παραγωγής εμβολίων μe κάθε μέσο και τρόπο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά ο κοροναϊός και οι ενδεχόμενες μεταλλάξεις του που απειλούν να υπονομεύσουν τον υγειονομικό σχεδιασμό της Ε.Ε. ζήτησε ο Λάμπρος Μιχάλης καθηγητής καρδιολογίας της Ιατρική Ιωαννίνων. Μιλώντας στο σταθμό μας τόνισε ότι οι συνέπειες της πανδημίας ήδη είναι τεράστιες και αφορούν όλες τις πτυχές της οικονομίας, της κοινωνίας ακόμη και της ιατρικής. Όπως αποκάλυψε ολοκληρώνεται και σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα, επιστημονική έρευνα στα νοσοκομεία «ΑΤΤΙΚΟΝ», «ΑΧΕΠΑ» και Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων που καταγράφει μείωση κατά 15% των προσελεύσεων ασθενών στις καρδιολογικές κλινικές το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Γεγονός που επιβαρύνει την κατάσταση των ασθενών.
Νάκου | “Ελεγχόμενη η επιδημιολογική κατάσταση. Μειωμένη προσέλευση ασθενών στα νοσοκομεία της Ηπείρου” Νάκου | “Ελεγχόμενη η επιδημιολογική κατάσταση. Μειωμένη προσέλευση ασθενών στα νοσοκομεία της Ηπείρου” Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.