ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ/ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ/ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

Ξεκίνησαν οι εργασίες εκτέλεσης του έργου με τίτλο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ/ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ».
 Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σουλίου και η πλήρης πρόταση χρηματοδότησης υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 26/03/2021. Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στις 07/04/2022 (ΑΔΑ: ΩΜ4Ξ46ΜΤΛ6-Π9Ζ), η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης επικαιροποιήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να είναι σύννομα με την αλλαγή της νομοθεσίας σε σχέση με τις Δημόσιες Συμβάσεις και δημοπρατήθηκε στις 29/07/2022 (ΑΔΑ: 9ΙΞΛΩ1Α-Α3Φ). Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε στις 05/04/2023 ενώ ακολούθησε η διαδικασία αδειοδοτήσεων, εγκρίσεων και προεργασιών κατά πως ορίζει η νομοθεσία.

Το έργο, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με το ποσό των 1.882.760,00 € και αφορά την αναβάθμιση υφιστάμενων οδών πρόσβασης σε γεωργικές/κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην ευρύτερη περιοχή της πεδιάδας Παραμυθιάς και Αχέροντα. Η πρόταση περιλαμβάνει παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα του αγροτοκτηνοτροφικού πληθυσμού από και προς τα αγροκτήματα, σε μια περιοχή χαρακτηρισμένης ως «γη υψηλής παραγωγικότητας» με άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία κλίμακας των εν λόγω δραστηριοτήτων.

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε τμήματα υφιστάμενης αγροτικής οδοποιίας κυριότητας του Δήμου Σουλίου, στις περιοχές των αναδασμών Παραμυθιάς-Καρυωτίου, Ραχουλίου, Προδρομίου, Χρυσαυγής, Σκανδάλου, Γαρδικίου και Ποταμιάς. Η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε δώδεκα μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Το συνολικό μήκος των παρεμβάσεων ανέρχεται σε 12.2 km περίπου και αναλυτικά έχει ως εξής:

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ/ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ/ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.