Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου και στο Νομό Ιωαννίνων- Καταγράφηκε στο Δήμο Ζίτσας

Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου και στο Νομό Ιωαννίνων- Καταγράφηκε στο Δήμο Ζίτσας



Με ήπια αυξητική τάση συνεχίζεται η πορεία της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας. Σε διάστημα μίας εβδομάδας καταγράφηκε επιπλέον ένας θάνατος και ακόμη 12 κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων περιστατικών από την αρχή της επιτήρησης σε 143 και των θανάτων σε 19.

Στον χάρτη των κρουσμάτων προστέθηκε την τελευταία εβδομάδα και ο Νομός Ιωαννίνων καθώς επιβεβαιώθηκε ένα κρούσμα το οποίο προέρχεται από περιοχή του Δήμου Ζίτσας.

Ο ασθενής που νόσησε δεν εκδήλωσε συμπτώματα στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια του Αυγούστου είχαν επιβεβαιωθεί τέσσερα κρούσματα στο Νομό Άρτας, προερχόμενα από τους Δήμους Αρταίων και Νικολάου Σκουφά.

Πιο αναλυτικά σε σχέση με τα νεότερα στοιχεία για τον ιό που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ, από το σύνολο των 143 κρουσμάτων, τα 107 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 36 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Σήμερα, νοσηλεύονται στα νοσοκομεία έξι ασθενείς, από τους οποίους οι τέσσερις σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εξιτήρια έχουν λάβει 100 άτομα που νοσηλεύτηκαν, ενώ δε χρειάστηκαν νοσηλεία 18 άτομα που προσβλήθηκαν από τον ιό.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό (με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί).

Από την Ήπειρο οι περιοχές που περιλαμβάνονται στο χάρτη όπου καταγράφηκαν κρούσματα είναι:

Από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας:

• τον Δήμο Αρταίων

• τον Δήμο Νικολάου Σκουφά

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων:

• τον Δήμο Ζίτσας
Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου και στο Νομό Ιωαννίνων- Καταγράφηκε στο Δήμο Ζίτσας Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου και στο Νομό Ιωαννίνων- Καταγράφηκε στο Δήμο Ζίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.