ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΑΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.

Δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες στην Ηγουμενίτσα επισκέφθηκε κλιμάκιο του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης».
 Συγκεκριμένα επισκεφθήκαμε το Κ.Α.Π.Η., την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου, τη Δ.Ε.Υ.Α.Η., το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ., τη Δ.Ο.Υ., την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, καθώς και την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας.

Όπως είναι γνωστό το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται στη διαδικασία της διαβούλευσης, προβλέπει την κατάργηση των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου των Ο.Τ.Α. και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων, του προσωπικού και των υποδομών τους στους οικείους Δήμους.

 Αν η διάταξη αυτή ψηφιστεί από τη Βουλή και καταστεί νόμος του κράτους, το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. θα καταργηθεί και από το νέο έτος οι κρίσιμες για την τοπική κοινωνία αρμοδιότητές του (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, φροντίδα ατόμων τρίτης ηλικίας, πολιτισμός και αθλητισμός κ.α.) θα ασκούνται πλέον από υπηρεσίες του Δήμου, με την κατάλληλη αναδιοργάνωση της δομής και λειτουργίας τους.
Βεβαίως επειδή υπάρχουν αντιδράσεις από την ΚΕΔΕ και άλλους φορείς, πρέπει να αναμείνουμε την τελική διαμόρφωση της διάταξης, καθώς και την ψήφισή της. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Συνδυασμός μας είναι υπέρ της διατήρησης της λειτουργίας των Ν.Π.Δ.Δ. και φυσικά του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. γιατί εκτιμούμε ότι προσφέρει την αναγκαία ευελιξία, ώστε οι σημαντικές κοινωνικές πολιτικές της αρμοδιότητάς του, να ασκούνται με πιο αποτελεσματικό και ευέλικτο τρόπο, προς όφελος των δημοτών και ιδιαίτερα των πλέον αδύναμων εξ αυτών.
 Στο πρόγραμμά μας άλλωστε υπάρχει ειδική αναφορά στην αναδιοργάνωση των τομέων κοινωνικής πολιτικής, πολιτισμού και αθλητισμού, υπό το συντονισμό και την εποπτεία της Δημοτικής Αρχής, μέσω του αρμόδιου Αντιδημάρχου.

Αν τελικά υιοθετηθεί η πρόταση του ΥΠ.ΕΣ. και το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. καταργηθεί, ο Συνδυασμός μας με την μεγάλη εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτουν τα στελέχη του και ιδιαίτερα ο επικεφαλής του Παναγιώτης Νταής σε ανάλογα θέματα, επεξεργάζεται ήδη το σχέδιο μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στο Δήμο, το οποίο ως νέα Δημοτική Αρχή θα συζητήσουμε αναλυτικά με τους εργαζόμενους. Στόχος είναι, η μετάβαση να διενεργηθεί χωρίς να θιχτούν τα εργασιακά, επαγγελματικά και υπηρεσιακά δικαιώματα των εργαζομένων και κυρίως χωρίς να υπάρξουν δυσμενείς επιπτώσεις στην παροχή των κοινωνικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών υπηρεσιών προς τους συμπολίτες που αποτελούν τους ωφελούμενους των δράσεων αυτών.

Τέλος, στο πλαίσιο της περιοδείας συζητήθηκαν με όλες τις υπηρεσίες θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως π.χ. το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, το πρόβλημα της μικρο – εγκληματικότητας των ανηλίκων, το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Ηγουμενίτσας κ.α.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.