316 εκατ. από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ήπειρο

316 εκατ. από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ήπειρο

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στήριξε 46.623 δικαιούχους με Δημόσια Δαπάνη ύψους 316 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Περιφέρεια Ηπείρου .

Μέσω του προγράμματος LEADER και του Μέτρου 19, η Αναπτυξιακή Ηπείρου και η Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού, επένδυσαν στην Περιφέρεια Ηπείρου κονδύλια άνω των 17,5 εκατ. ευρώ.


Κατά την Επιτροπή Παρακολούθησης ο Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε τις προτεραιότητες η υλοποίηση των οποίων είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρξει μετατόπιση του αγροδιατροφικού μοντέλου της χώρας μας, από τις επιδοτήσεις στην παραγωγή και στην αγορά.

Αναφερόμενος στις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΥπΑΑΤ προς την κατεύθυνση αυτή επισήμανε ότι σχεδιάσθηκαν και υλοποιούνται τα μεγαλύτερα προγράμματα που έχουν χρηματοδοτηθεί ποτέ από πόρους της Ε.Ε., σε μέτρα πολιτικής που στοχεύουν:

– Στην στήριξη της ηλικιακής αναδιάρθρωσης του πρωτογενή μας τομέα και στην ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας στις αγροτικές μας περιοχές μέσα από το πρόγραμμα των νέων γεωργών με πόρους άνω των 600 εκ. €,. Υπενθύμισε μάλιστα την ένταξη 2.200 επιλαχόντων στο πρόγραμμα, με επί πλέον 81 εκατ. ευρώ. και τόνισε ότι το πρόγραμμα για Νέους Αγρότες θα επαναπροκηρυχθεί εντός του 24.


316 εκατ. από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ήπειρο 316 εκατ. από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.