«Αλησμονώ και χαίρομαι» – Το δεύτερο μέρος της συναυλίας

«Αλησμονώ και χαίρομαι» – Το δεύτερο μέρος της συναυλίας

Η ERT World μεταδίδει την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, στις 04:00 (Ώρα Ελλάδος), σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, το δεύτερο μέρος της συναυλίας «Αλησμονώ και χαίρομαι», που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και διοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Ηπειρώτικης Μουσικής.

Β’ μέρος: «Τα τραγούδια της αγάπης»

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει τα «Τραγούδια της αγάπης». Πολλά τραγούδια της Ηπείρου, πολυτραγουδισμένα και γνωστά έως και τις μέρες μας, αναφέρονται ως τραγούδια της αγάπης. Η χαρά της αγάπης και οι καημοί της, ο γάμος αλλά και ο μοιραίος πλην ατελέσφορος έρωτας, η αίγλη της ανθρώπινης ωραιότητας αλλά και ο περιορισμός όλων των ανωτέρω λόγω συντηρητικών κοινωνικών καταστάσεων, αποτέλεσαν βασικές συνιστώσες για τη δημιουργία τους και τη διάσωσή τους.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τραγούδια από το στόλισμα της νύφης, χαρακτηριστικοί οργανικοί σκοποί που χορεύονται σε όλη την Ήπειρο και τραγούδια της αγάπης από τα Γιάννενα, το Ζαγόρι, το Μέτσοβο, τους Καλαρρύτες και το Συρράκο στα Τζουμέρκα, το Πωγώνι, τον Παρακάλαμο, το Σούλι και τη Θεσπρωτία, Σαρακατσάνικα τραγούδια, την Κόνιτσα και την Πρέβεζα.

Πρωταγωνιστούν 50 οργανοπαίκτες και τραγουδιστές από την Ήπειρο και 85 χορεύτριες και χορευτές του Λυκείου των Ελληνίδων της Αθήνας. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι νέοι στην ηλικία και κατέδειξαν επάξια με πόσο σεβασμό αλλά και πάθος συμβάλλουν στη διατήρηση της παραδοσιακής μουσικής και της χορευτικής παράδοσης της Ηπείρου. Πλαισιώθηκαν από παλαίμαχους τραγουδιστές από διάφορες περιοχές της Ηπείρου, ενώ στην παράσταση συμμετείχε και το πολυφωνικό συγκρότημα «Ήνορο».

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου.

Δείτε σε επανάληψη το δεύτερο μέρος της συναυλίας «Αλησμονώ και χαίρομαι», την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, στις 19:00 (Ώρα Ελλάδας).

Η συναυλία θα είναι διαθέσιμη μετά τη μετάδοσή της και στο ERTFLIX.


Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Λευτέρης Δρανδάκις, Νίκος Ζέκης, Τάσος Πλίτσης
Υπεύθυνοι παραγωγής: Τεχνότροπον – Artway
Βιντεοσκόπηση – Μοντάζ: Γιώργος Γεωργούλας
Διοργάνωση: Διεθνές Κέντρο Ηπειρώτικης Μουσικής



«Αλησμονώ και χαίρομαι» – Το δεύτερο μέρος της συναυλίας «Αλησμονώ και χαίρομαι» – Το δεύτερο μέρος της συναυλίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.