Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στα ΕΛΤΑ

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στα ΕΛΤΑ



Ξεκινά το Πρόγραμμα της Εθελούσιας Εξόδου για εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2021.

Το Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου, που εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, είναι κομβικό σημείο για την επίτευξη των στόχων του μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ και έχει στόχο την αποχώρηση 2.000 εργαζομένων, ενώ «αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα που έχουν επιχειρηθεί σε δημόσια επιχείρηση τα τελευταία χρόνια».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα, το οποίο έχει απολύτως εθελοντικό χαρακτήρα, έχουν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει το 41ο έτος ηλικίας τους και έχουν προϋπηρεσία τουλάχιστον 15 ετών.

Το Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου προβλέπει σημαντικές πρόνοιες για τους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν.

Συγκεκριμένα, προβλέπει εφάπαξ καταβολή 24 έως και 45 μισθών, ανάλογα με την ηλικία και τα έτη προϋπηρεσίας κάθε εργαζόμενου, καταβολή ενός επιπλέον μισθού για κάθε ανήλικο τέκνο και τέλος, επέκταση για 2 έτη της πρόσθετης ασφάλισης ζωής και υγειονομικής περίθαλψης μέσω του ΤΕΑ ΕΛΤΑ. Επίσης, γίνεται ειδική πρόβλεψη για τους εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Τέλος, συμπεριλαμβάνει ειδική πρόβλεψη για εργαζόμενους με τέκνα ΑΜεΑ, ανεξαρτήτως ηλικίας, στους οποίους θα καταβάλλονται επιπλέον πέντε μισθοί.

«Τα ΕΛΤΑ βρίσκονται σε διαδικασία ευρύτατου μετασχηματισμού με σκοπό την ανάσχεση της αρνητικής πορείας στην οποία περιήλθε η εταιρεία ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας μείωσης του παραδοσιακού επιστολικού ταχυδρομείου και του αυξημένου κόστους εξυπηρέτησης, με στόχο να γίνει σε πολύ σύντομο διάστημα ανεξάρτητη, επιχειρηματικά ευέλικτη, οικονομικά βιώσιμη και επιχειρησιακά ανταγωνιστική», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο μετασχηματισμού -μέρος του οποίου αποτελεί το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου- «έχει εκπονηθεί με στόχο την εκτεταμένη ανασυγκρότηση της εταιρείας, μέσα από: Εξορθολογισμό του μισθολογικού κόστους, αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής, ψηφιακό μετασχηματισμό με την αναβάθμιση συστημάτων και των υπηρεσιών για τους πολίτες, ανάπτυξη νέας πολιτικής προμηθειών και βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού».

«Με την υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προχωρούν δυναμικά στη μετεξέλιξή τους σε έναν σύγχρονο όμιλο, κερδοφόρο και ικανό να πρωταγωνιστήσει ξανά στην έντονα ανταγωνιστική αγορά ταχυδρομικών υπηρεσιών, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες του και διαφυλάττοντας παράλληλα τον κοινωνικό του ρόλο ως φορέας της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας εξυπηρετώντας κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας», καταλήγει η ανακοίνωση της διοίκησης των ΕΛΤΑ.
Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στα ΕΛΤΑ Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στα ΕΛΤΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.